0

В енци Мартинов разсмя искрено сина на великия Чарли Чаплин – Юджийн, а това си личи ясно на снимките, които шоуменът пусна в социалните мрежи.

Пред „Телеграф“ народният хуморист разказа за незабравимата среща: „Той е съвсем млад за дълголетната си фамилия и му пожелах да надмине с поне 7 г. покойната Кралица майка на Великобритания (б.ред: Елизабет Боуз-Лайън, прочута с дълголетието си. Тя си отиде от този свят през 2002 година на 102 години),  тъй като в кръвта си винаги ще бъде англичанин, където и да живее по света. Юджийн се разсмя и каза: „Да, приличам на нея с тая коса“.

Кралицата майка

 Кралицата майка
Уикипедия

Юджийн и Венци в приятелска прегръдка

 Юджийн и Венци в приятелска прегръдка
Личен архив

Ноти

Двамата се видяха след концерта с музиката на Чарли Чаплин в зала „България“ миналата вечер. „Жоро Тошев ме представи на Юджийн и ме снима с него, за което му благодаря.

Аз не знаех, че Чарли Чаплин сам си е измислил музиката към филмите, а синът му разкри, че не е могъл да пише ноти и въпреки това е имал много голям композиторски нюх. Мелодиите му са нотирани, аранжирани и бяха изпълнени от двама пианисти.

Юджийн седеше в центъра на сцената в уютно канапе до старо радио и представяше всяко едно от произведенията в програмата. Анонсите бяха изписани и на български на видеоекран, на който прожектираха снимки от конкретния филм, комбинирано с анимация. Много приятно оформление, а звукът беше кристален. Атмосферата е все едно си в домашна обстановка, в един голям хол и гледаш големия комик“, разказа Венци Мартинов.

Шега

Той е направил подарък на големия композитор Асен Драгнев, като го е поканил на концерта, без предварително да му каже къде отиват. „Наистина беше изненада за него, но остана много доволен. Беше стилен, строг концерт, който показа музикалното творчество на Чаплин, а не комедийното. Познах много световни хитове, за които не знаех, че са написани от Чарли. Майкъл Джексън примерно пее неговата песен Smile.

Родният шоумен сподели концерта с композитора Асен Драгнев

 Родният шоумен сподели концерта с композитора Асен Драгнев
Личен архив

Юджийн също разказа една английска шега:

Преди войната най-известните хора в света са Чарли Чаплин и Алберт Айнщайн. Веднъж се срещат и комикът му казва:

- Вие сте много популярен, но макар да не говорите нищо във филмите си, всички ви разбират.

- Вие също сте много популярен, но макар че говорите много, никой нищо не ви разбира – отвърнал Чаплин.

Накрая на концерта имаше и въпроси от публиката - една жена попита дали знае, че българин е изровил трупа на баща му. Той каза, че това е останало в историята и отдавна са го забравили.

Малкият Юджийн на път

 Малкият Юджийн на път
Gettyimages

Юджийн е петото от осемте деца на Чарли, които са живели в много топла семейна атмосфера в Швейцария“, сподели още родният артист.