0

М ладото поколение наследници на българското царско семейство се изсипа на тържеството за пълнолетието на испанската инфанта Леонор, на което бе елитът на европейските кралски фамилии. Разбира се, те дойдоха заедно с родителите си – син, дъщеря и една от снахите на цар Симеон, които са в близко приятелство със сегашния крал Фелипе Шести, преди това принц на Астуриас.

Ел Пардо

Рожденият ден се състоя вечерта на 31 октомври, след като наследничката на короната - Леонор, се закле пред испанската конституция. Един по един в отделни лимузини в Ел Пардо пристигнаха Мириам Унгрия, вдовица на княз Кардам, заедно с българския наследник на титлата – Борис, и брат му Белтран; княз Кубрат със съпругата си Карла Ройо-Вилянова и тримата им синове Лукас, Тирсо и Мирко; както и княгиня Калина заедно с Китин Муньос и сина им Симеон-Хасан. На празненството не бяха забелязани княз Кирил и Росарио Надал заедно с децата им, както и княз Константин-Асен.

Българското царско семейство се смеси с роднините си, които формират кралската фамилия на Испания. На рождения ден на Леонор присъстваха двете й лели – инфантите Елена и Кристина, с част от порасналите им вече деца - първи братовчеди на бъдещата кралица. Синът на принцеса Елена - Фройлан, пристигна от ОАЕ, където от известно време живее с дядо си, абдикиралия испански крал Хуан Карлос. Самият той се появи на частното парти, въпреки че не бе допуснат на официалната церемония в Кортесите сутринта, когато внучката му се закле във вярност на короната. Разбира се, бе и жена му – кралица София, която има силна връзка с внучката си Леонор. София предпочете също да не бъде на официалните събития, за да не е още по-очебийно отсъствието на възрастния крал. Веднага след края на рождения ден той отлетя за Лондон, за да преспи, и оттам – за Абу Даби. 

Баба София обаче живее в един от кралските дворци в Мадрид.

Модел

На официалната клетва инфантата Леонор се появи в бял костюм с панталон, дело на Агустин Гарсия, предпочитан модист на баща й. Той сътвори през 2004 г. униформата, с която Фелипе тогава се ожени за майката на Леонор Летисия. Почти същият бял костюм с двуредно закопчаване може да се намери и в магазините на „Зара“, коментира „Ел Периодико“. Майка й, кралица Летисия, бе традиционно в тъмносиня рокля, модел на Каролина Ерера.