0

61-годишният Аксел Роуз се изправя пред съда в Ню Йорк по обвинения в сексуално насилие. Фронтменът на Guns n' Roses е съден от бивш модел на Penthouse , който го обвинява, че я е влачил „като пещерен човек“ и я е изнасилил преди повече от тридесет години.

Епизодът, за който съобщава Шийла Кенеди, датира от 1989 г., когато групата от Лос Анджелис е на върха на своя успех. Жената обвинява музиканта, че я е вързал и содомизирал против волята й.

Съдебният иск е част от дълга поредица от жалби, подадени в съда в Ню Йорк, където твърденията за сексуално насилие, отправени преди години, скоро ще изтекат. 

През последните дни певицата Каси подаде сигнал за бившия си партньор и хип-хоп магнат Шон Комбс за изнасилване и унизително сексуално поведение. Сензационният съдебен иск бързо беше приключен със споразумение.

Шийла Кенеди, обявена за „Любимка на годината“ на списание Penthouse през 1983 г., е завела дело във Върховния съд на Ню Йорк, твърдейки, че се е запознала с Аксел Роуз в нощен клуб през 1989 г. и е била сексуално нападната същата вечер по време на парти, състояло се малко след това в хотелската стая на певицата. Според жената (която е на 26 по това време), Роуз (който е на 27) надрусал гостите си кокаин, наливал ги с шампанско и друг алкохол, и проявил изключителна агресивност в желанието си за групов секс. 

Първоначално Шийла Кенеди приела офертата, но певецът изгонил антуража си, за  да с нея и друг модел Рики Рахтман, който по-късно става водещ на MTV). 

Шийла твърди, че е видяла Аксел да прави агресивен секс с друга жена, след което тя самата станала жертва на яростта му. По нейни думи певецът я завлякъл за косата до леглото, вързал я и сексуално я насилил. Това жестоко травмирало Шейла. Тя заявява, че е мислела, че ще се сноши полово с Аксел Роуз, но той поискал и други хора да участват в половия акт, с което не се съгласила. 

Според правните документи, получени от медиите, Роуз е обвинен за "използване на славата и властта си на знаменитост в звукозаписната индустрия, за да манипулира и насилствено да нападне жертвата си”. „Любовният ми живот беше накърнен“, казва Шийла Кенеди, която сега иска обезщетение.

Шийла Кенеди е сподели подробности за предполагаемото нападение в автобиографията си No One's Pet от 2016 г. и в документален филм от 2021 г. Делото цитира други обвинения в домашно насилие срещу Роуз, включително тези, направени от бившите му изгори Ерин Евърли и Стефани Сиймор .