0

С пектакълът, посветен на осемдесетгодишнината на актрисата Цветана Манева „Честит рожден ден, Цветана“, ще гостува във Виена на 20 април. Българите зад граница ще имат възможността да празнуват любимата на няколко поколения българи актриса със специално представление, дело на драматурга Яна Борисова и режисьора Димитър Коцев - Шошо.

Гости

Самата Яна също ще се качи на сцената на Пратерщерн във Виена, за да разкаже интересни неща за Цветана. Освен Борисова и Манева част от спектакъла в Австрия ще бъдат още Александър Сано, Силвия Петкова и Петър Антонов. „Един изумително смешен и покъртително откровен спектакъл за рождените дни, щастието, вълнението, копнежите и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но страшно много ни вълнува. Благодарение на „Честит рожден ден, Цветана“ всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море, което тази актриса представлява“, споделиха още от „Арт театър“ на страниците си в социалните мрежи.

Страст

„Цветана Манева е голяма страст, голяма тема като автор, която ние винаги ще следваме, а тя винаги ще ни предстои. Цветана е символ на таланта, на вдъхновението, на дишането и на радостта. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Няма друг начин, по който да й засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, освен сцената“, написаха организаторите на събитието. Припомняме ви, че премиерата на спектакъла бе в София, а през май ще зарадва жители и гости на Пловдив.