0

Ж ени Калканджиева отиде в Милано да оглежда модели и да взима идеи от течащата в момента Седмица на модата, където има и български участия.

Това стана точно след като отпразнува рождения си ден по-рано през седмицата. Шефката на „Визаж“ се възхити на мащабите, с които бяха показани новите модни колекции на водещите марки. Пусна набързо в социалните мрежи няколко клипа, онагледяващи огромно шоу, съчетаващо мода и концерт на италиански рапъри, а след това обяви, че отива на парти и не може повече да снима и образова родните почитатели на модните тенденции.

Всъщност тя преди години е живяла в Милано, а по едно време модната й агенция имаше и офис там.

Камъни

Последните дни Жени е с доста наситена програма. Покрай рождения й ден тя получи доста подаръци, но едни от най-оригиналните бяха два кристала, които да засилят енергиите й в различни посоки. Единият е тигрово око, подходящ за родените в началото на зодия Риби или в края на Водолей. Другият е содалит, смятан за камъка на философите и поетите. Кристалите идват от Индия и Жени смята, че ще внесат баланс в енергиите й.

Преди рождения си ден Калканджиева отиде на Дунава да отмаря, да пийва вино и да съзерцава красотите на Козлодуйския бряг. Както сама се изрази: едно уникално място.

Черно и бяло

Жени кръсти черно-бялото си куче Рагнар Калканджиев-Манов – последното е фамилията на мъжа й Тачо. Първото име на песа идва от названието на легендарен викингски герой и владетел, чиито подвизи са онагледени в книги и филми, особено популярни през последните години.

Иначе от миналата година Жени Калканджиева се хвали, че синът й Георги, когото роди през 2009 г., си има гадже. Дори пуска понякога снимки на „снахата“ и момчето из социалните мрежи.

От време на време около Жени Калканджиева се заформят скандали от различно естество. Като определено най-голям магнит е модната й марка „Визаж“. Различни хора са се опитвали и може би ще продължат да се опитват да се представят като част от марката. Имаше скандали как агенции дори обявяват кастинг от нейно име, пък Калканджиева даже и не подозира, че се избират странни модели от нейно име. Както се изрази един моден експерт навремето: явиха се всички крокодили и си помислиха, че са станали лебеди, а то резил и още по-зле, взеха ментето за истина.

И въпреки всички опити да завземат по един или друг начин агенцията, тя си оцеля и продължава да си е на Жени.

Шеста

Всъщност Калканджиева никога не е била шеста в света по красота. На въпросния конкурс „Мис Свят“ тя се класира в десетката. Практиката тогава е такава, че се обявява тройката, а останалите момичета са от четвърто до десето място, но не се съобщава подреждане. И Жени попада точно сред тях. Та тя реално може и да е четвърта, и да е десета. Самият факт, че е в т.нар. идеален отбор си е успех. Но навремето в несъществуващия вече вестник „Монитор“ много държаха да има някакво точно място, за да може да се изписва нещо конкретно и решиха да бъде обявена за шеста – по средата, но в долната част. И така си остана, новината бе поета от другите медии и до ден днешен се води, че е била шеста, колкото и самата моделка да опитваше да обясни обратното.

То ако се следват други световни стандарти, всички момичета след тройката се обявяват за четвърти. Та е по-правилно да се смята Жени за четвърта, а не за шеста.

Успехите й на модния подиум не остават незабелязани и от т.нар. силови структури. Години наред се говори, че Жени Калканджиева направо е била заграбена от Маргините, и по-специално от големия брат Красимир Маринов. Такава връзка официално никога не е била доказвана, но и никой не се е опитвал да я опровергае. Както и с Георги Илиев също няма потвърждение за някакви връзки – интимни, бизнес или други. Но това не пречи слуховете да си вървят не само из ъндърграунда.

Жени си припомня, че като 15-годишна е започнала да изкарва пари, сервирайки в пицария, а също и в квартално кафене. „Срамна работа няма“ - обича тя да казва. И добавя: „Работата никога не ме е плашила, без значение тя каква е“. После приятелка я завежда при корифея Петър Генадиев, той я харесва и тя работи като модел при него. Тя отбелязва с гордост: „Аз съм доволна от себе си, защото всичко, което съм постигнала, е било с много работа, честност и дисциплина. Според мен човек е успял, когато е постигнал това, за което е мечтал, и то със собствени усилия“.

Следват и първите успехи, става Мис България 1995 г., после отива и на „Мис Свят“. Измисля името на агенцията си „Визаж“ заедно с брат си. Някои казват, че Маргина й бил подарил агенцията, но Жени винаги категорично е отричала: „Не мисля, че бизнес може да се подари - може само да се развие!“

А на слуховете и предположенията, че в агенцията се поръчват момичета за сексуслуги, Жени отвръща: „Тези глупости с консумацията са голяма измишльотина на хора, които никога не са стъпвали в агенцията и не са работили като модели. Дори аз самата, ако разбера, че някое момиче има леко поведение, бих я отстранила веднага. В крайна сметка това ще навреди на имиджа на агенцията и на останалите модели. Естествено не ми е по силите да контролирам поведението на всеки и по всяко време. Всеки е свободен да прави каквото си поиска, стига да е готов да си понесе последствията“. Кратко и ясно!

Бой

Има и всякакви други скандали около Жени и семейството й. Преди време мъжът на Жени Стефан бе осъден за побой над съсед, който правел забележки за купоните и шума в къщата на звездното семейство. Окончателната присъда бе 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок.

Слуховете обаче пращат нейния Тачо в Испания, където си е свикнал да живее, а Жени я оставят да битува из България. Дали е така или просто човекът за няколко дена отишъл да върши работа на Иберийския полуостров, засега никой официално не е оповестил, но то едва ли ще е Жени Калканджиева, ако около нея няма слухове и всякакви сплетни – реални или фалшиви. А и тя обича да казва: „В крайна сметка личният живот за това се нарича така, за да си остане между двама души“.