0

П одпалиха гора в Бояна за снимките на фентъзи екшъна „Червената Соня“, които текат в момента у нас.

Режисьорката Ем Джей Басет се похвали с кадри от киносъбитието в социалните мрежи.

Огън

Басет си пусна клип, в който се вижда как лумва огънят в гората от всички страни. И казва, че за да бъде всичко както си трябва епично, е добавила и дъжд. Явно сцената ще е възлова във филма, описващ подвизите на Червената Соня във времената на Конан Варварина.

От предишна публикация на режисьорката става ясно, че работи с най-добрите специалисти не само в Холивуд, но и в целия свят в областта на пироефектите.

Родни кинаджии казаха пред „Телеграф“, че всъщност не е подпалвана истинска гора, а става въпрос за декор, който изглежда дори по-ефектно. Вече част от екипа на филма се изнася към Солун, където ще бъдат довършени снимките на „Червената Соня“.

Самата режисьорка миналия уикенд прекрати снимките, за да отиде в Америка и да бъде на мач по смесени бойни изкуства, в който чеченецът с шведски паспорт Хамзат Чимаев размаза американеца Кевин Холанд. Не е ясно дали един от двамата или и двамата ще играят в снимания у нас филм, но определено Басет изказа своите пристрастия към загубилия Холанд и дори изрази съмнения, че победата на чеченеца не била съвсем правилна, защото използвал разсейване на противника. После добави как й обяснили, че всичко си е по правилата.

Глава

Ем Джей Басет се показа, застанала до огромна паднала глава. Някои веднага я оприличиха на гигантските глави моаи от Великденския остров. Други пък смятат, че наподобява статуи от „Властелинът на пръстените“. По-паметливи обаче си припомнят, че в първия филм, както и в старите комикси за Червената Соня, има точно такива гигантски паднали глави на божества и древни воини. А Басет с чувство за хумор написа: „Някои казват, че имам голяма глава. Не грешат“.

Междувременно в социалните мрежи се споделя визията на Червената Соня, която по определение си е много секси. В нейната роля на кино сега ще е италианката Матилда Лутц.