0

Н якога мечтали ли сте да обиколите родния си град като Закачуленият кръстоносец ? Може би скоро ще можете. Батмобилът от филмите за Батман на Тим Бъртън в момента е готов за продажба в Classic Auto Mall.

Както всеки фен на Батман ще ви каже, няма нито един истински Батмобил. Тази версия, която бе изиграна от Майкъл Кийтън в Батман от 1989 г. и последвалия го Батман се завръща от 1992 г., може би е най-емблематичната.

gettyimages.com

Автомобилът не е просто реплика. Това е действителната реквизитна кола, проектирана от илюстратора Джулиан Калдоу и построена от SFX екипа на Джон Еванс в Pinewood Studios в Англия за използване в продукцията на второто приключение на големия екран на Батман.

След края на филмите, колата прекара известно време в Six Flags New Jersey като част от влакчето Batman Returns, преди да бъде грабната от сегашния си собственик, анонимен колекционер.

Classic Auto Mall описва екстериора на купето с дълги носове като „страшно готин прилеп“.

Творението на Калдоу е от фибростъкло, вдъхновено от арт деко. Той е доста впечатляващ филмов автомобил, на носа си има реактивен двигател, подобен на прототипа на Daytona, и най-отзад има крила на прилеп, които затварят купето.

gettyimages.com

Между другото, пилотската кабина в стил изтребител има място за трима пътници.

Точно както във филма, колата е в лъскаво черно, разчупено само от жълтите фарове и червените задни светлини.

Той се движи върху комплект персонализирани 15-инчови джанти, които имат логото на Батман в центъра.

Тъй като това е филмова кола, а не действително сериен автомобил, задвижването му оставя какво да се желае.

Превозното средство се задвижва от един електрически мотор, който ще му позволи да достигне максимална скорост от около 50 км в час.

Classic Auto Mall

Той компенсира липсата на скорост с някои луди джаджи, които работят, включително огнехвъргачка.

Всеки, който се надява да добави този Батмобил към своята колекция, трябва да се подготви да похарчи много.

Базираният в Пенсилвания изпращач обяви превозното средство за огромната сума от 1,5 милиона долара.

Това е справедлива сума, но е само около една трета от това, за което Батмобилът от 60-те години на миналия век на Адам Уест беше продаден на търг през 2013 г.