0

С рещу $55 българите в Лас Вегас ще могат да гледат българския актьор Захари Бахаров как се превъплъщава в кожата на любимия си персонаж Бае Славе на сцената на обществената библиотека.

Нашенецът ще гостува със спектакъла си „Чамкория“ по текст на Милен Русков и режисура на Явор Гърдев в популярния град в щата Невада на 18 октомври, а интересът към събитието е значителен, показа проверка на „Телеграф“.

Турне

Почетният консул на България в Сиатъл Елка Русков сподели в официалния си профил във Фейсбук, че мястото на събитието е West Las Vegas Library Theater и че не гарантира, че ще останат билети за продажба в деня на самото събитие. Залата е с 295 места, а децата между 12 и 18 години ще заплащат само по $30, има и стандартни билети на цена $45. „Телеграф“ научи, че българи и от други градове като Чикаго се надяват Бахаров да представи спектакъла си и в техните градове. „Така и така идва, нека да направи една обиколка“, разкриха те пред „Телеграф“.

История

Героят на Захари Бахаров - Славето (Бай Славе), е един от малкото шофьори на омнибус през 20-те години в София, който по стечение на професията си се забърква в големите епизоди на времето: белия терор, дейността на анархисти, македонисти, комунисти и други политически фактори, пише още в публикацията на почетния ни консул. През 2018 година Захари Бахаров получи наградите "Аскеер" и „Икар“ за водеща мъжка роля в представлението „Чамкория“. Носител е и на наградата на Съюза на артистите в България за силно актьорско присъствие, както и на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата.