0

Д жони Деп има нов влиятелен и опасен приятел в Саудитска Арабия. Това е самият престолонаследник принц Мохамед бин Салман.

Привидно странното приятелство е подробно описано в новия брой на Vanity Fair, където Джони твърди, че получил кралско отношение в Саудитска Арабия.

ЖЕРТВИ НА БЮРОКРАЦИЯТА: Мартин Скорсезе и Джони Деп блокирани с куп звезди в Италия

Мохамед бин Салман беше домакин на Джони Деп в Саудитското кралство за близо 2 месеца миналата година, настанявайки актьора в кралски дворци и го развеждаше с хеликоптери, яхти и частни самолети.

Не е изненадващо, че парите са огромен фактор в това приятелство. Деп снима филми в Саудитска Арабия, докато чака потенциална 7-цифрена сделка, която да го превърне в един от глобалните културни посланици на нацията.

Мохамед бин Салман и саудитците се опитват да си проправят път във всякакви глобални индустрии като част от грандиозния план на престолонаследника да накара хората да забравят за нарушените човешки права в неговата страна. В това отношение той инвестира много във филми.

ПАК СКАНДАЛ: Забъркаха Джони Деп в афера с 20-годишна

Говори се, че двамата са започнали приятелството си през юли 2022 г., когато Деп снима „Jeanne du Barry“, филм, финансиран от саудитците.

Оттогава те се сближили толкова, че Деп се е почувствал достатъчно удобно, за да попита Мохамед бин Салман за убийството на журналиста от Washington Post Джамал Хашогджи.

Принцът казал на Деп, че не е наредил убийството на Хашогджи, но поел отговорността, защото просто е искал репортерът да бъде арестуван, тъй като подкопавал авторитета на страната.

ЧИСТИ СМЕТКИ, ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ: Амбър Хърд плати 1 милион на Джони Деп

„Въпреки че признавам, че в началото бях малко наивен за това, което се случваше в региона, оттогава изпитах от първа ръка културната революция, която се случва там", каза Деп пред Vanity Fair.

„Имах възможността да се срещна с хора от различни части на региона, които бяха изключително гостоприемни, споделяйки с мен своята култура, традиции и истории“, добави той.

НЕОЧАКВАНО ДОБРА КОМБИНАЦИЯ: Ал Пачино в дует с Джони Деп

Саудитска Арабия също така финансира следващия пробив на Деп в режисьорството - биографичен филм за италианския художник Амедео Модилиани с участието на Ал Пачино.