0

П ионерите на електронната музика The Chemical Brothers пристигат отново в България с нов албум, ново видео и зрелищно лятно шоу в София. Само 8000 души ще могат да се насладят на най-новата им продукция в зала „Арена София“ на 31 август.

Албум

Предстоящият им десети студиен албум събира най-новото от тях под заглавието For That Beautiful Feeling и ще бъде достъпен за феновете от 8 септември 2023 г. Наред с това групата пусна впечатляващо видео към парчето Live Again, издържано в традиционния за тях неподражаем визуален стил. Това лято една от най-емблематичните биг бийт банди, удостоена с 14 номинации и 6 спечелени награди „Грами“, се включва в редица големи фестивали като Rock en Seine, Wilderness Festival, Fest Festival и други, а за радост на всички меломани ще можем да се насладим на разтърсващото им зареждащо шоу и у нас като част от BREEZE SOFIA 2023.

Сингли

Английското дуо Том Роуландс и Ед Саймънс продължава да твори със същата наелектризираща енергия, която се излъчва и от тяхната музика. Неслучайно The Chemical Brothers продължават да са сред най-обичаните майстори на електронната сцена 28 години след издаването на първия им албум, а музикалното и визуално пътешествие, което предлагат на публиката, се превръща в незабравимо изживяване за всички сетива. Предстоящата нова колекция от 11 песни включва вече издадените сингли No Reason, The Darkness That You Fear и Live Again, чийто видеоклип беше представен преди броени дни. Той е дело на режисьорите Dom&Nic и е десетата съвместна колаборация на визуалните артисти с бандата, като сред най-култовите се нареждат Hey Boy Hey Girl, Block Rocking Beats, Wide Open и Believe. Двамата британски режисьори имат зад гърба си множество реклами и видеоклипове за звездни имена като Faithless, Oasis, The Smashing Pumpkins, David Bowie, Robbie Williams и още.

Монтаж

Не по-малко влияние върху отличаващото се визуално представяне на The Chemical Brothers има още един изключително атрактивен творчески екип с утвърден стил – Smith&Lyall, които стоят зад видеото на No Reason, което излезе през март тази година. Именно те са и творците, които работят с The Chemical Brothers повече от две десетилетия и допринасят актуалното им шоу на живо да е още по-зрелищно – истинско пътешествие из музиката им, която самите Том и Ед определят като „ярко цветна, уверена и дълбоко психеделична; невъзможна красота, изваяна от звук и хаос и безкраен флуиден ритъм“ – тя довежда до състояние, което дуото успява да предизвика както никой друг на съвременната музикална сцена. За клипа към Live Again Dom&Nic използват технологията на Arri XR по нов начин, за да постигнат резултат, който не би бил възможен с традиционните филмови техники. Те създават виртуални CGI светове и използват дълги непрекъснати кадри без монтаж.

Книга

През есента се очаква да излезе и ретроспективната книга за The Chemical Brothers - Paused in Cosmic Reflection, съставена от нови интервюта с групата, както и с много техни приятели и сътрудници, сред които Ноел Галахър, Бет Ортън, Мишел Гондри, Beck и други. Програмата на бандата включва и поредица концерти в Англия, Шотландия, Ирландия, Италия и Мексико. Зашеметяващата лятна вечер с The Chemical Brothers LIVE, включваща култовите им хитове като Galvanize, Hey Boy Hey Girl, парчета от новия албум, 3D светлинно шоу и спиращи дъха светлинни ефекти.