0

Р уският комик Максим Галкин, който напусна родината си след началото на войната в Украйна, обяви, че тръгва на турне из Европа, с което ще се измъкне от Израел, където също се води военен конфликт.

Галкин записа виеообръщение в Instagram, в което обяви, че възнамерява скоро да замине турне в Европа, като смята да обиколи Кипър, Полша, Молдова и Великобритания. "Мнозина се притесняват дали ще мога да летя. Всичко е наред. Летището е отворено почти през цялото време... Затова не се притеснявайте, определено ще бъда там. Задължението към зрителя е свято", каза шоуменът.

Мъжът на Алла Пугачова се оправда, че не се опитва да избяга от Израел по време на войната с „Хамас“. „Няма да бягам, само турнета, само концерти. Сигурен съм, че концертите ми няма да приключат до края на военното положение в страната”, каза той. Преди това Максим Галкин заяви, че няма да се бие за Израел. Комикът смята, че ще донесе повече полза на страната, в която живее, ако подкрепи морално войниците с присъствието си и дари кръв за жертвите.