0

П леймейтката Моника Валериева изказа мнение относно ужасяващата война между Палестина и Израел. По думите й Израел дори не се бори за парче земя, "те са твърдо решени да атакуват сухопътно ивицата Газа", казва Валериева в Инстаграм. 

Силиконката цитира и думи на президента на Израел - Нетаняху, който казва - ще оцелеят или ние или те. 

Според нея израелците искат геноцид - не искат да съществуват палестинци, не само като държава, но и като народ. Плеймейтката казва още, че наглостта на израелците достига всякакви граници, а до скоро не са имали и държава. 

Вероятно мнението й е провокирано от религиозни подбуди. Валериева прие исляма през 2019 година. „Хората имат грешна представа за исляма и го оприличават като крайно фанатичен, което е много грешно“, коментира тогава тя. А мотивите й да смени вярата си е, че в мюсюлманството намерила щастието и спокойствието. 

 Към днешна дата над 4600 палестинци са били убити при израелски удари в ивицата Газа след нападението, предприето от "Хамас" в Израел на 7 октомври, предаде Ройтерс.

Говорител на министерството на здравеопазването в Газа съобщи, че броят на загиналите вече е 4651. 40% о т тях са непълнолетни. Ранени са 14 245 души, 70 процента от които са деца и жени.

266 палестинци, включително 117 деца, са били убити при израелски удари само през последните 24 часа, каза още цитираният говорител.