0

П редмети от филмите за Джеймс Бонд ще бъдат предложени на търг, съобщи Ройтерс. Колекцията включва легендарния автомобил „Астън Мартин DB5“, както и костюми на филмовия шпионин.

Аукционът е с благотворителна цел, а поводът е 60-годишнината на филмовия франчайз. 

Разпродажбата ще бъде в две части. Първата ще се осъществи на живо в сряда, 28 септември, а втората ще бъде онлайн с наддаване до 5 октомври. Тогава е „Денят на Джеймс Бонд“ – премиерата на „Доктор Но“, първият филм за британския шпионин от 1962 г. 

С автомобила „Астън Мартин DB5“, който ще бъде предложен на търга, са заснети някои от най-запомнящите се сцени във филма „Смъртта може да почака“ край скалните пещери в италианския град Матера. 

Цената на автомобила е между 1,62 млн. и 2,16 млн. щатски долара. Това е една от едва осемте реплики на модела, създаден специално за продукцията. Външният вид на колата е точно копие на това, което всички асоциират с Джеймс Бонд. Способен е да направи всички каскади, заснети край Матера, казва пред Ройтерс Ейдриън Хюм-Сейър от аукционната къща "Кристис". 

В аукциона са включени също костюми, носени от Рами Малек и Лашана Линч в „Смъртта може да почака“. Някои от дрехите, обличани от Даниъл Крейг в последната му поява в ролята на Джеймс Бонд също са предложени на разпродажбата, съобщи БТА.

Парите от двата търга „60 години Джеймс Бонд“ ще бъдат дарени за различни благотворителни каузи, отбелязва Ройтерс.

EPA/БГНЕС

EPA/БГНЕС

EPA/БГНЕС

EPA/БГНЕС

EPA/БГНЕС

EPA/БГНЕС