0

Ф едерален съдия във Флорида прекрати дело срещу Меган Маркъл - съпругата на британския принц Хари, отхвърляйки твърденията, че актрисата е направила "пренебрежителни, обидни и неверни" изказвания за своята полусестра, предаде Ройтерс. 

Полусестрата на Маркъл - Саманта, с която имат общ баща, твърдеше, че коментарите на Меган в документална поредица на Нетфликс и в интервю за Опра Уинфри през 2021 г. са внушили, че тя е "измамна самозванка, която търси слава, водена от користни намерения".

Искът конкретно се отнасяше до изказвания на Меган Маркъл, че двете със Саманта не са били близки, докато са раснали заедно, и че Саманта е приела отново фамилията Маркъл, когато нейната полусестра е започнала да се среща с принц Хари.  

Американският окръжен съдия Шарлийн Едуардс Хъниуел посочва в решението си, че въпросните твърдения са или мнения, които по същество са верни, или не представляват достоверни клевети срещу Саманта.

Меган Маркъл и принц Хари, по-малкият син на крал Чарлз Трети, са известни като херцог и херцогиня на Съсекс. Те живеят с двете си деца в Калифорния, откакто двойката се оттегли от кралските си задължения през 2020 г.

Тяхната обстойно отразявана раздяла с останалата част от британското кралско семейство от години е храна за световните таблоиди и накара британското правителство да лиши Хари от полагаща му се полицейска защита, когато той е във Великобритания.

В интервюто с Опра Уинфри от 2021 г., цитирано в жалбата на Саманта Маркъл, двойката обвини кралското семейство в расизъм, пренебрежение и вътрешни вражди. Попитана от Уинфри за "уж разкриващата всичко книга", която полусестра й е написала за нея, Меган Маркъл отговори, че би било много трудно Саманта да разкаже всичко, при положение, че почти не я познава. 

Интервюто на Опра с Хари и Меган е гледано от 49 милиона души по целия свят, според американската мрежа Си Би Ес. То доведе до рязък спад на популярността на двойката във Великобритания и предизвика най-голямата криза на века в хилядолетната монархия.