0

К юстендил почерня от полиция. Засиленото присъствие на униформени не е поради хайка за престъпници, нито е специализирана полицейска акция.

Причината са красавиците в града на Майстора, които ще се състезават за титлата "Кюстендилска пролет".

От сряда вечерта, когато се открива конкурсът, както и в четвъртък, централната градска част и пътят към местността „Хисарлъка“ охраната ще е засилена, информират от Областната дирекция на МВР и Община Кюстендил.

Началото на празника е в сряда вечерта с избора на красавицата носителка на титлата "Мис "Кюстендилска пролет". Момичетата, които ще се борят за короната са 14.

Афишът на кюстендилските празници

 Афишът на кюстендилските празници
Община Кюстендил

Шоу спектакълът започна на площад "Велбъжд“ в 19:00 часа. Журито е от петима професионалисти, а водещият Ники Кънчев е председател.

Конкурсът се организира за 57-и път, като веднъж беше онлайн заради пандемията. 

В четвъртък празненствата продължават на хълма Хисарлъка, а в 11:00 ч. ще бъде отслужен молебен за здраве.

За традиционния конкурс се очакват хиляди гости и посетители, заради което се въвежда и временна организация на движението на МПС в града и в района. Ще бъдат изградени и 4 временни КПП. 

Полицията в Кюстендил, Общината и ОП "Охрана",  предприемат съвместни мерки за осигуряване на обществения ред, сигурността, безопасността на движението и непомрачаването на тържествата "Кюстендилска пролет" от инциденти.