0

Е дна от новите звезди на световното кино Тимъти Шаламе разкри какви са двата ключови съвета, които му е дал далеч по-опитният в сферата Леонардо Ди Каприо.

Името на Шаламе нашумя значително в последните пет години, след като той натрупа поредица от важни и престижни роли.

Сред тях можем да споменем участието му в продукции като „Призови ме с твоето име“, „Един дъждовен ден в Ню Йорк“, „Лейди Бърд“, „Кралят“ и „Дюн“. Заедно с Ди Каприо той се снима и в сатиричния „Не поглеждай нагоре“ на Netflix.

Шаламе разкри пред Vogue, че Ди Каприо му е дал два съществени съвета – да не взима твърди наркотици и да не се снима във филми за супергерои.

Още през миналата година Шаламе разкри, че е получил въпросните съвети от „един от неговите герои“, но без да уточнява кой точно.

Сега стана ясно, че това е именно Ди Каприо.

Тогава Шаламе заяви: „Един от моите герои, не мога да кажа кой, защото ще ми срита задника, постави ръката си върху мен във вечерта, в която се срещнахме, и ме посъветва – да не взимам твърда дрога и да не се снимам във филми за супергерои“.

В „Призови ме с твоето име“ Тимъти Шаламе се снима под наставленията на режисьора Лука Гуаданино, а този тандем ще се осъществи и в един от следващите проекти на младия актьор – Bones And All.

Той представлява хорър филм с романтични елементи, базиран на роман със същото име.

Освен Шаламе, роля във филма имат още Тейлър Ръсел, Марк Риланс, Клои Севини, Джесика Харпър, Дейвид Гордън Грийн.

Очаква се филмът да е на голям екран през месец ноември тази година.

Сред бъдещите роли на Тимъти Шаламе е и тази на младия Уили Уонка, както и в продължението на sci-fi епоса „Дюн“ на режисьора Дени Вилньов.

Него го очакваме на голям екран през следващата година.