0

Н ародният театър смени рисунка със снимка на Владимир Карамазов за новия плакат на спектакъла „Идеалният мъж“, научи „Телеграф“.

Актьорът се завърна в щата на първата ни трупа, а това е едно от 4-те актуални представления, в които той участва.

Диамант

За премиерата преди точно 10 г. художникът Стефан Десподов е нарисувал плаката, както е виждал тогава идеалния мъж. За юбилейното му 180-о представление през есента от екипа са решили да освежат както самия спектакъл и костюмите, така и визията на афиша. На новия плакат се вижда част от елегантен мъж, който държи в ръката си диамант. От театъра издадоха пред „Телеграф“, че това е истинска снимка от спектакъла на самия Карамазов, който играе ролята на благородник. В осъвременената версия влиза и актрисата Луиза Григорова. Следващото представление е на 12 март, а през април – на 21-ви.

Посока

„След почти 15 години като актьор на свободна практика и след дълго обмисляне вече мога да кажа, че отново съм част от щатната трупа на Народен театър „Иван Вазов“. През последните години получих доста предложения от директорите, но не ги приех, защото не виждах да има интересна творческа посока както за актьорите, така и за зрителите. Сега в театъра наистина се случват неща, които за един актьор са повече от прекрасни. И искам да бъда част от тях“, заяви в социалните мрежи Владимир Карамазов, след като прие поканата на директора Васил Василев да се завърне в щатната трупа. „Не съм мислил, че световни режисьори като Деклан Донелан, Тимофей Кулябин, Йерней Лоренци, Джон Малкович, Оскарас Коршуновас ще поставят на сцената на Националния театър. С някои от тях вече се видяхме и разговаряхме. Защото в Народен театър „Иван Вазов“ има място и за световен театър. А и Народният театър трябва да показва своите спектакли на света.

Никога не съм усещал такова отваряне на театъра към света и вярвам, че предстоят много хубави неща“, добави още актьорът.

Богът

Дебютът му в Народния театър е през 2000 г. в „Ромео и Жулиета“, а две години по-късно става част от щата, след като завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ. Оттогава той е изиграл повече от 20 роли на първата ни сцена, а освен в „Идеалният мъж“, почитателите му могат да го гледат в момента и в „Neoдачници“, „Богът на касапницата“ и „Капитал(на) грешка“. Още в началото на следващия сезон зрителите ще могат да го видят в чисто нов спектакъл в главната роля. Подробностите засега се пазят в тайна.