0

Н ародният театър „Иван Вазов“ става бар заради новия моноспектакъл на Христо Мутафчиев „Боже мой“. Заведението ще бъде оформено на камерната сцена, като актьорът ще играе на бара, а пред него ще бъдат наредени маси с по 4 стола, откъдето ще гледа публиката.

Жажда

„Идеята дойде от книгата „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб. Теа Денолюбова реши, че по нея може да се направи моноспектакъл. Казах й, щом мислиш така, направо го действай. И тя го написа, като включи всичко, което вълнува и самата нея. Играя мъж, който се представя за Христос и той разсъждава по теми, които най-малко човек очаква да чуе в бар“, сподели пред „Телеграф“ Христо Мутафчиев. Според него човекът е много по-силен, отколкото се мисли и повече разчита на Бог и различните чудодейните сили, отколкото на себе си. Затова смята, че самите ние сме достатъчно силни, за да може да се закриляме и справяме с всичко, което ни се случва.

При Юда

Председателят на Съюза на артистите в България готви спектакъла от три месеца. „Това е принципното стандартно време за подготовка на едно представление. Остават ми още 3-4 дни интензивни репетиции и съм готов за премиерата“, каза още Мутафчиев. Той няма любим бар, който да иска да пресъздаде на сцената. „Не ходя по барове, след представление се прибирам вкъщи да си почивам. Но барът в „Боже мой“ се казва „Рай (При Юда)” - заглавието аз го измислих“, добави той. Това е четвъртата премиера за сезона. Режисьор е Стоян Радев, който е направил и звуковата картина.