0

Р обърт де Ниро сравни Тръмп с Хитлер. „Той е глупав побойник!“, скочи на бившия президент холивудската звезда.

Носителят на "Оскар" за пореден път показва непримиримост по отношение на персоната на Тръмп.

Този път 80-годишният актьор сравни републиканския кандидат за президент с тираните от Втората световна война Адолф Хитлер и Бенито Мусолини. 

По време на участие в „11-ят час“ на MSNBC със Стефани Руле, Де Ниро нарече Тръмп „болен човек“, „нарцисист“, „чудовище“ и „глупав побойник“.

След това Де Ниро изрази загрижеността си относно завръщането на Тръмп в Белия дом , като каза, че не смята, че хората "разбират колко опасно ще бъде, ако той някога".

Той продължи: „Исторически, от това, което виждам, дори в нацистка Германия те са го имали с Хитлер. Те не го вземат на сериозно. „Прилича на клоун. Държи се като клоун.” Мусолини. Същото нещо. Тези момчета, не знам защо изглеждат като клоуни.

„Вижте какво се случи с Франция, с нацистите и така нататък... Като дете казвах „Хитлер, това е кошмар, който никога няма да се случи.“ Но сега виждам, че е възможно.

Screenshot/TheHoleTweet

По ирония на съдбата, Де Ниро каза в същото интервю, че „се е уморил да нарича Тръмп с обидни думи“.

Това далеч не е първият път, в който актьорът бълва огън и жупел срещу Тръмп.

Де Ниро и преди е сравнявал Тръмп с Хитлер , включително през 2019 г. в интервю за Guardian, където даде почти идентични изявления с последните си.

По това време той каза: „те се смееха на Хитлер. Всички изглеждат смешни. Хитлер изглеждаше смешен, Мусолини изглеждаше смешен, а и други диктатори и деспоти изглеждат смешни".

Миналия месец, април, Де Ниро пусна още една скверна дума за Тръмп в токшоуто на Бил Махер и каза, че поддръжниците на бившия президент искат „да се чукат с хората“.

„Той е толкова подъл, гаден, омразен човек. Никога не бих го играл като актьор, защото не виждам нищо добро в него. Нищо. Нищичко. Нищо невъзстановимо в него“, каза Де Ниро. 

Актьорът се прицели и в поддръжниците на републиканския кандидат за 2024 г., като ги нарече тези, които „обичат да се чукат с хората“.

Де Ниро безмилостно удря по Тръмп от години, откакто засили публичните си критики преди президентските избори през 2016 г.