0

Л юбимата ни поп дива и бивша „Дисни“ звезда – Майли Сайръс, се завърна с нова песен. Сингълът Flowers е дебютното парче от предстоящия осми студиен албум на певицата – Endless Summer Vacation („Безкрайна лятна ваканция“ – бел. прев.), който излиза този март. По думите на Майли дискът ще е своеобразна „ода“ за Лос Анджелис и нощния живот в града, но Flowers се фокусира върху нещо по-различно: разбитото сърце.

В текста на песента се пее за болезнена раздяла – такава, каквато човек дълго преболедува. Сингълът представлява стилистична промяна за Майли. Парчето има баладично звучене, а клипът към него показва звездата в нова, елегантна светлина. Видеото на Flowers започва с кадри на това как Майли се разхожда из Ел Ей, облечена в дълга златиста рокля. „Не исках да те оставям,“ пее тъжно тя, докато калифорнийското слънце изгрява. „Дълго плаках за теб.“

Преди обаче да решим, че поп дивата съвсем се е размекнала, сингълът поема в неочаквана посока: „И сама мога да си купя цветя,“ отсича Майли. „Мога да се обичам по-добре, отколкото ти можеш.“ Видеото кулминира с облечената в мъжки костюм певица, жизнерадостно танцуваща из богаташката къща – вероятно метафора за факта, че Майли вече сама е станала „мъжа“ в живота си и не изпитва нужда да бъде спасена.

Има един ключов детайл около излизането на сингъла, който не убягна на феновете: парчето бе пуснато не кога да е, а на 13 януари – рождения ден на бившия съпруг на Майли, Лиъм Хемсуърт. 

Майли и Лиъм се запознаха, докато снимаха филма „Последната песен“ през 2009 и в продължение на десетилетие ту се събираха, ту се разделяха – докато най-накрая не минаха под венчило през 2018. Едва година по-късно – през 2019, обаче двамата обявиха, че се разделят завинаги. Изборът на премиерна дата за Flowers кара мнозина да мислят, че парчето е посветено имено на Лиъм.