0

Р ежисьорът с едва ли не култов статус Франсис Форд Копола е изправен пред сериозни обвинения в предполагаемо неправомерно поведение по време на снимките на новия му филм „Мегалополис“. Според доклад на „Гардиън“ 85-годишният мъж е обвинен, че кара жените да седят на краката му, докато снима, и се опитва да целуне някои с разголени гърди, докато са на снимачната площадка.

В доклада се казва: „Твърди се, че той е дърпал жени да седнат на скута му и по време на сцена, заснета за филма, свидетели казват, че режисьорът е влязъл на снимачната площадка и се е опитал да целуне някои от жените, които са били топлес. На упреците режисьорът отговорил, че „се опитва да ги развесели“.

Слабост

Съизпълнителният продуцент на „Мегалополис“ Дарън Деметър защити Копола, като каза, че действията на режисьора са имали за цел да „вдъхновят и създадат правилната атмосфера, необходима за една от сцените“. 

Той също настоя, че по време на продукцията не са подадени оплаквания относно поведението на режисьора. „Имаше два дни, когато заснехме празнична сцена в клуб тип Studio 54, където Франсис се разхождаше из снимачната площадка, за да предаде духа на сцената, като даваше нежни прегръдки и целувки по бузите на актрисите и актьорите“, заявява продуцентът и добавя: „Начинът, по който той помогна да се създаде правилната атмосфера, беше толкова важен за филма. Никога не съм научил за оплаквания за тормоз или лошо поведение по време на проекта.“ Идеята за филма „Мегалополис“ е създадена от Копола преди почти 50 години и това е вълнуващ проект за режисьора, който инвестира 120 милиона долара собствени средства, за да го осъществи.