0

П иърс Броснан, чийто филмов герой Джеймс Бонд неведнъж е попадал в едни от най-горещите точки на света, се призна за виновен, че по време на посещение в националния парк Йелоустоун през ноември е излязъл от пътека в термална зона.

СТЪЖНИ МУ СЕ: Съдят Джеймс Бонд, топнал дупе в горещ извор! (СНИМКИ)

Броснан, който се яви на съдебното заседание, беше глобен с 500 долара и му беше наредено да направи дарение от 1000 долара на Yellowstone Forever - организация с нестопанска цел, която подпомага парка - до 1 април.

Второто дребно нарушение - за нарушаване на ограниченията за затваряне и използване на парка - беше отхвърлено от американския магистрат Стефани Хамбрик.

Джеймс Бонд на 70

70-годишният Броснан се е разхождал в забранена зона в Mammoth Terraces, в северната част на Йелоустоун, близо до границата между Уайоминг и Монтана, на 1 ноември миналата година.

Той е бил в парка на лично посещение, а не по филмова работа, заявиха от прокуратурата на САЩ за Уайоминг. Mammoth Terraces е живописно място с горещи минерални извори, които извират от склона на хълма.

Мястото е само част от стотиците термални обекти в парка, които варират от изригващи гейзери до бълбукащи кални гърнета с вода с температура, близка до точката на кипене.

ТАЙНОТО ОРЪЖИЕ НА КОРОНАТА: Килиън Мърфи в надпреварата за 007

Излизането извън границите на тези зони може да бъде опасно: някои от милионите хора, които посещават Йелоустоун всяка година, се изгарят тежко, като пренебрегват предупрежденията да не се отклоняват от пътеката.

Залавянето им може да доведе и до правни рискове - редовно се налагат затвор, високи глоби и забрани за посещение на парка.