0

О ще веднъж, в нощта на Оскарите, Брадли Купър не успя да чуе името си след класическото съобщение „и победителят е...“. 12 номинации в кариерата си и нито една победа. (Почти) рекорд. Но да вървим по ред.

49 -годишният американски актьор пристигна на 96-ата церемония по раздаването на Оскарите с три номинации за филма „ Маестро“ , който той написа, режисира и участва (най-добър филм, най-добър актьор, най-добър сценарий), посветен на фигурата на великия музикант Ленард Бърнстейн , но не взе вкъщи никакви статуетки.

Общо Купър е събрал 12 номинации досега в кариерата си, без никога да получи статуетка. Първата номинация на Брадли е за филма “Наръчник на оптимиста” през 21012 г, когато той се състезава в категорията за най-добър актьор. След това той е номиниран в същата категория още три пъти за участията си в кинолентите “Американски снайперист”, “Роди се звезда” и “Маестро”. Брадли Купър е номиниран и за най-добър актьор в поддържаща роля, за изявата си в “Американска схема”. 

Като продуцент, Купър получи пет номинации за най-добър филм, както за проекти, в които участва като “Американски снайперист”, “Роди се звезда”, “Улицата на кошмарите” и “Маестро”, както и една за “Жокера” през 2012 година. 

Като сценарист той е номиниран за “Маестро” и “Роди се звезда”. 

Брадли Купър обаче все още не е абсолютен рекордьор в тази антикласация. На челно място по неспечелени номинации се нарежда звуковият режисьор Джордж П. Ръсел (“Скайфол”, “13 часа”), които е номиниран цели 16 пъти без изобщо да достигне целта.