0

Х акери в Германия се опитаха да откраднат и препродадат онлайн билети за концерти от европейската част от турнето на Тейлър Суифт, съобщават световните осведомителни агенции, които се позоваха на информация от  компанията Ивентим.

Ивентим временно преустанови препродажбата на билети за Суифт, съобщи говорител на компанията пред ДПА. Броят на неоторизираните препродажби е в ниския двуцифрен диапазон, според БТА.

Билетите за концертите на Тейлър са достъпни само чрез мрежата на Ивентим. Като мярка за сигурност те са персонализирани, а препродажбата им е възможна само през онлайн платформата за продажба на билети. Според представител на компанията паролите на редица потребители са анулирани като предпазна мярка. Тя не означава, че всички хора, на които им са анулирани паролите, са засегнати от хакерската атака.

Ивентим препоръчва на потребителите да сменят паролите си. След като бъде създадена нова, цифровите билети трябва да бъдат отново видими. Транзакциите, които са били идентифицирани като измамни са анулирани, а компанията докладва за инцидентите на полицията.

Иначе Тейлър Суифт стартира европейската част на турнето си Eras в Париж в четвъртък, след което ще продължи в Лион, Мадрид, Лондон и Мюнхен.