0

Н аритаха здраво холивудския любимец Робърт де Ниро. Както е известно, актьорът има особен характер и не пести солени критики, когато нещо не му харесва.

Именно заради "голямата му уста" той бе лишен от престижна награда за изказванията си срещу бившия американски президент Доналд Тръмп.

Де Ниро вече няма да бъде почитан на церемонията по награждаването на Националната асоциация на радио- и телевизионните оператори след изказването му срещу Тръмп извън наказателния процес срещу бившия президент.

80-годишният актьор, носител на Оскар, трябваше да получи наградата за служба на Америка на фондацията за лидерство тази седмица.

Националната асоциация на радио- и телевизионните оператори (NAB) обаче отмени наградата, след като Де Ниро нападна Доналд Тръмп на пресконференция в подкрепа на Джо Байдън пред Манхатънския наказателен съд във вторник. 

„Дължа много на този град. И затова е толкова странно, че Доналд Тръмп е точно от другата страна на улицата, защото не му е мястото в моя град“, каза той пред репортери. 

NAB, ортанизацията, която се описва като „гордо двупартийна“, каза, че Де Ниро повече няма да присъства на тяхното събитие. 

„Това събитие е гордо двупартийно, обединяващо хора от целия политически спектър, за да отпразнуват въздействащата работа на местните телевизионни оператори и нашите партньори“, каза говорител на NAB пред The ​​Hill.

„Въпреки че силно подкрепяме правото на всеки американец да упражнява свобода на словото и да участва в граждански ангажименти, ясно е, че скорошните  публични дейности на г-н Де Ниро ще отвлекат вниманието от филантропската работа, която се надявахме да промотираме.

„За да запазим фокуса върху победителите, г-н Де Ниро вече няма да присъства на събитието.“ 

Това идва дни след като Де Ниро каза, че се е присъединил към кампанията на Байдън, защото това е единственият начин да „запазим свободите си“, както казва той и добавя: "Не искам да плаша. Не, чакайте, може би искам да ви уплаша“, каза той пред репортери - „Ако Тръмп се върне в Белия дом, можете да се простите с тези свободи, които всички приемаме за даденост.“

Актьорът се представи като истинския нюйоркчанин и се подигра с историята на Тръмп с понякога неуспешни бизнес начинания и самореклама, като каза, че Тръмп иска да „унищожи“ града.

„Ние, нюйоркчани, го толерирахме, когато беше просто поредният скапан измамник на недвижими имоти, маскиран като голяма фигура“, каза Де Ниро. 

„Обичам този град. Не искам да го унищожавам. Доналд Тръмп иска да унищожи не само града, но и страната и в крайна сметка може да унищожи света", не спира с критиките си Де Ниро.

Той казва, че ако Тръмп бъде преизбран, вече никога няма да се откаже от властта.

„Мога да ви кажа веднага. Той никога няма да си тръгне. Той никога няма да си тръгне. Вие знаете това. Той никога няма да си тръгне", повторил няколко пъти Де Ниро.

Тръмп пък нарече Де Ниро „луд“ след изказванията му пред наказателния съд в Манхатън.