0

Е втините билети от по 10 лв. на Народния театър са разграбени в първите часове на промоцията вчера, научи „Телеграф“. Само за първите 5 часа са изкупени над 2000 билета, което е своеобразен рекорд за касата.

Смартфон

Първото представление, за което са свършили билетите, е един от хитовете на сезона - „Нора“, който Тимофей Кулябин постави на първата ни сцена. Пиесата на норвежкия драматург Хенрик Ибсен е от 1879 г., а руският режисьор я поставя в осъвременен вариант, който да е интересен и на днешното дигитално поколение. Затова почти целият диалог между героите е прехвърлен в чата на смартфоните, а съобщенията им се прожектират в едър план над сцената. Радина Кърджилова е в ролята на Нора, а мъжът й Хамлер е Иван Юруков. Ана Пападопулу е приятелката й от ученическите години Кристина, а Дарин Ангелов - низвергнатият банков служител Крогстад. В спектакъла участват още актьорите Илиана Коджабашева, Василена Винченцо, Надя Керанова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Благовест Благоев, Зафир Раджаб.

Нетфликс

Радина Кърджилова е звезда и във второто най-продавано представление - „Частици жена“ на Крис Шарков. Докато в „Нора“ тя е майка на три деца, в този спектакъл тя е в очакване на раждането на бебето си, което иска да се случи в домашни условия. Неин съпруг е Стефан Вълдобрев, Мария Каварджикова е в ролята на майка й, а Ани Пападопулу играе нейната сестра, омъжена за героя на Цветан Алексиев. В последния момент очакваната акушерка не идва, а вместо нея се появява сива и безлична нейна заместничка (Албена Ставрева). По пиесата на Ката Вебер вече е правен игрален филм от Нетфликс, който се радва на голям успех. Режисьорът е ползвал оригиналния текст на унгарската авторка за своята сценична версия, разкри пред „Телеграф“ самият той. В тройката за най-купувани билети е и спектакълът на Диана Добрева „Калигула“ с Деян Донков в главната роля. От премиерата през 2017 г. представлението се радва на стабилен интерес, а точно преди година възхити и публиката на един от най-престижните световни театрални фестивали - в Шизуока, Япония. Промоционалната цена на билетите за всички летни спектакли на Народния театър „Иван Вазов“ е до края на работната седмица (5 май), а отстъпката важи само на касата.