0

П опфолк певицата Нелина, която се записа да учи висше, след като чукна петдесетака, се снима с любимия си преподавател – музиканта и журналист Венци Мицов. Кадър във Фейсбук разпространи той самият. Мицов, който беше и общински съветник в София, е хоноруван преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Фолкзвездата пък е първокурсничка там. Тя следва в специалността "Изпълнителско изкуство (народно пеене)". Въпреки огромния си и добре познат на публиката репертоар, Нелина изненадващо няма музикално образование. Тя е завършила езикова гимназия в Русе и над 30 години гради професионална певческа кариера – солово и с ансамбли. Но за юбилея решила да довърши започнатото и да се сдобие и с тапия за това, което прави. Идеята да седне на студентската банка й дал Илиян Михов – Баровеца. По време на дългата ковид ваканция, когато изпълнителите стояха по принуда залостени у дома, тя се оплакала, че скучае. И получила съвет от своя колега и приятел, за който изобщо не съжалява, защото е научила много нови неща.

Венци Мицов преподава една от най-интересните дисциплини - „Пънк и алтернативни музикални стилове“, и се радва на голяма любов от студентите си, които оценяват нестандартния му подход да говори открито и атрактивно пред възпитаниците си, както и да им дава много допълнителна информация, при това не в сух академичен стил.

Нелина пък, която тази година направи 51, се вписва чудесно сред младите си съвипускници. Изпълнителката на вечния шлагер „Бял мерцедес“ е усърдна в ученето и приема много сериозно ангажиментите си като студентка.

.

 .
Фейсбук