0

А ктьорът Ненчо Илчев спаси портретите на Мистър Сенко и Астор, дело на художника Александър Атанасов, и ги окачи в своя музей в Момчиловци.

„Рисувал съм ги преди 30 години“, казва творецът, който е изобразил илюзионистите в коронния им номер - махането на главата.

Снимка

„Музеят на магията“ на усмихнатия актьор Ненчо Илчев се намира в родното му село Момчиловци. Произведенията, които красят мястото, силно впечатляват любителите на магията. Самият автор на картините Александър Атанасов съвсем случайно решил да посети магическото място и тогава срещнал в него произведенията си, които нарисувал преди много години. Талантливият художник не пропусна да се щракне с картините си. „След прекрасното преживяване на една академия в Родопи, благодаря за спечелената награда, решихме да се разходим до село Момчиловци. Там, в музея за магическо изкуство на Ненчо Илчев открих двете картини, които съм рисувал преди 30 години! Съдба, или не... това ме трогна! Благодаря ти, Ненчо“, написа Александър, позирайки до шедьоврите си.

Замък

Картините на Александър Атанасов бяха част от музея на Астор в столичния квартал „Лозенец“. Той бе превърнал част от дома си в ресторант, чието име бе заигравка с творческия му псевдоним - „рАСТОРант“. По-късно го разшири и го превърна в магически замък - хотел. В него илюзионистът посрещаше приятели и почитатели, а за повече уют по стените в заведението беше сложил постери и афиши от своите спектакли през годините. На централно място бяха поставени портретите на Атанасов - на Мистър Сенко и на любимия му ученик Астор. Изненадващо през май 2022 г. Астор издъхна на 78 г., а малко по-късно имотът му бе продаден от дъщеря му. Известно време след това в социалните мрежи се появиха клипчета как багер бута последните останки от заведението на магьосника и явно, преди това да се случи, Ненчо е успял да спаси част от вещите му.