0

А ктьорът Сам Нийл разкри, че е диагностициран с "агресивен" неходжкинов лимфом, предаде Би Би Си.

75-годишната звезда от "Джурасик парк" е обяви, че има рак в трети стадий през март 2022 г.  Тогава той си помислил: "Крив съм, умирам". Неспособен да работи, той започва да пише, за да отвлече вниманието си и "за да има смисъл да преживее деня", разказа звездата от „Джурасик парк”.

В новата си мемоарна книга "Казвал ли съм ви някога това", той разказва за болестта си и за близо 50-годишната си кариера в киното.

Нийл за първи път забелязва, че има бучки във врата си по време на рекламното турне за "Джурасик свят: Доминион" миналата година. Когато лекарите му казали какво не е наред, той споделил, че реакцията му била "доста забавена", но това го накарало "да си направи равносметка".

"Помислих си, че трябва да направя нещо, и си казах: "Да започна ли да пиша", казва той.

Първоначално смятал, че не е интересен за книга. „Просто си помислих, че ще напиша няколко истории. И установих, че това все повече ме увлича. Година по-късно не само написах книгата, но тя излезе за рекордно кратко време"

Сам Нийл играе палеонтолога д-р Алън Грант във филма "Джурасик парк" от 1993 г., а по-късно се превъплъщава в тази роля няколко пъти.

"Подозирам моите издатели, те са възхитителни хора, но мисля, че искаха да издадат книгата набързо, в случай че съм се разминал с живота, преди да е дошло времето да я пуснат на пазара", каза Нийл.

В един момент той смята, че подзаглавието на книгата е можело да бъде "Записки на един умиращ" и признава, че има и такива "мрачни дни". Губи косата си след първия кръг химиотерапия и пише в мемоарите, че когато се погледне в огледалото, "вижда там плешив, омагьосан старец".

"Повече от всичко искам да си върна брадата. Ни най-малко не харесвам без нея вида на лицето си", каза Сам Нийл.