0

В епицентъра на силна буря с ураганен вятър Непобедими, Безстрашни и Супергерои се впуснаха в оспорвана битка за територия на Арената на “Игри на волята: България”. Един по един състезателите от всяко племе преминаха по тежко трасе, за да извоюват клетка, която се превърна в основен елемент на играта. Непобедимите показаха изключителни индивидуални качества, но и добра работа в екип, което им осигури първото място и ключа от Резиденцията.

Касим се оказа слабото звено за Супергероите във физическата част на битката и коства на отбора си сериозно забавяне, но след неочакван обрат племето изпревари всички останали и достигна първо до финалния пъзел. След пореден провал на Касим, обаче, сините останаха трети и се завърнаха на Дивата Река. Въпреки първоначалната преднина на Безстрашните, те достигнаха пъзела последни, но успяха да се концентрират и да завършат на второ място. Това им гарантира покрив над главите и прехрана, която ще изкарат с труд на Стопанството.

Непобедимите посветиха победата си на нова в ера в играта, която започват след елиминацията на Куков. Сред охолството на Резиденцията, те продължиха да планират дългоочакваното присъединяване на Алекса. На Дивата река загубата на Супергероите беше белязана от много сълзи и самосъжаление от страна на Касим. Племето му се обърна срещу него, недоумявайки какво му попречи да нареди пъзела. 

Традиционно бяха избрани и капитаните на отборите в новата седмица. След дискусия помежду си, Непобедимите се довериха на Георги. Равенството при гласовете на Безстрашните повери финалното решение на Валери, който предаде капитанската щафета на Лефтеров. При Супергероите Виктория и Мани кандидатираха сами себе си, но по-голямата част от племето подкрепи номинацията на Виктория.