0

П едофилският скандал на британският принц Андрю ще бъде адаптиран от Netflix.

Компанията смята да направи филм, посветен ан интервюто на брата на крал Чарлз за BBC, в което той подробно разказва за обвиненията срещу себе си, както и за твърденията, че е бил близък със скандалния бизнесмен Джефри Епстийн.

Филмът ще се казва „Scoop“ ще разкаже историята зад кулисите на интервюто с журналистката Емили Мейтлис. Той ще се основава на глави от книга на бившия продуцент на "Newsnight" Сам МакАлистър, озаглавена "Scoops: Зад кулисите на най-шокиращите интервюта на BBC".

Актрисата Джилиан Андерсън ще играе ролята на журналистката, която е провела интервюто, според „Deadline“. Херцогът на Йорк пък ще бъде изигран от Руфъс Сюел.

Други членове на актьорския състав включват Кийли Хоус, която ще играе ролята на личната секретарка на принц Андрю, и Били Пайпър като продуцента на "Newsnight", който е организирал интервюто по това време.

В скандалното интервю, което мнозина определят като катастрофа за Андрю, той коментира приятелството си с Епстийн и обвиненията на Вирджиния Джуфре, че е спала с принца, когато е била едва на 17 години.

Филмът се очаква да излезе през 2024 г.