0

П ротиворечивият режисьор Роман Полански се събра отново със Саманта Геймър, жената, зарди която той беше осъден за изнсилване когато тя е била малолетна преди повече от 40 години.

Геймър беше на 13 години по времето, когато Полански – който беше на около 40 години – беше арестуван и обвинен в изнасилване. Според съда, режисьорът е дал наркотици на момичето, за да злоупотреби с нея.

След като се признава за виновен през 1977 г., Полански бяга от САЩ и става беглец, като първо намира убежище в Лондон, а след това се установява във Франция.

Въпреки че Полански повече никога не е стъпвал на американска земя или на друга страна, която да го екстрадира в Съединените щати, той продължи да прави филми и дори спечели Оскар за най-добър режисьор през 2002 г. за "Пианистът".

В снимката в Instagram, споделена от личния акаунт на Геймър в профила на съпругата на Полански Емануел Сейнер, Роман и Саманта се усмихват пред камерата. „Благодаря ти, Саманта“, написа Еманюел кадъра с няколко емоджита със сърца.

„Нека бъда много ясна: това, което се случи с Полански, никога не е било голям проблем за мен. Дори не знаех, че е незаконно, че някой може да бъде арестуван за това. Бях добре, все още съм добре", каза преди време в интервю Саманта Геймър.