0

Ф еновете на Тейлър Суифт приеха парчето „Shake it off“ буквално!  Концертът на звездата разклати земята с еквивалент на земетресение с магнитуд 2,3 по Рихтер! И това не е майтап, а самата истина...

Според сеизмолога и професор от университета в Западен Вашингтон, Джаки Каплан-Ауербах, феновете танцуващи на концертите от турнето Eras Tour в Сиатъл, са причинили сеизмична активност. 

„За Тейлър Суифт събрах около 10 часа данни, при които ритъмът контролираше поведението (на сеизмичните сигнали). Музиката, високоговорителите, ритъмът - цялата тази енергия може да забие в земята и да я разклати.“

Турнето на американската поп дивата  включва 52 концерта на различни стадиони в САЩ. Суифт е безспорният номер 1 в списъка, като билетите за 24-те дати от турнето ѝ Eras се продават средно за 920 долара за брой. 

Още при първоначалното пускане на билетите уебсайтът за продажбата им се срина и въпреки това за един ден бяха продадени над 2,4 милиона билета за турнето, което счупи рекорда за най-много продадени билети за концерт на изпълнител в рамките на един ден.

Певицата описва турнето Eras Tour като пътешествие през всички свои "музикални ери". Това е второто изцяло стадионно турне на певицата след Reputation Stadium Tour от 2018 г.

Тейлър Суифт е носителка на 225 награди, сред които 11 награди Грами и 16 американски музикални награди, 11 CMA, 8 ACM, 34 Billboard Music Awards и една Brit. 

Нейните песни са изтегляни 130 милиона пъти. Всеки от албумите й е продаден в поне 4-милионен тираж в САЩ. 

В класацията на StubHub за най-продавани билети плътно зад Тейлър Суифт стои поп дивата Бионсе, като 42 дати от световното ѝ турне "Renaissance" се продават средно за 322 долара всяка, според данни на StubHub

Огромният наплив принуждава организаторите да наемат буферни паркинги до стадионите, на които пее Суифт. Там феновете, които са останали без билети, могат да наблюдават шоуто, макар и на видеоекрани.