0

Б ританския крал Чарлз III е започнал работа по планове по слизането си от престола, тъй като ракът на монарха се е оказал „по-опасен, отколкото обществото си мисли“.

Чарлз беше диагностициран по-рано този месец, след като беше лекуван в болница за увеличена простата. Том Куин, кралски експерт и автор, смята, че болестта на краля е подтикнала работата по плановете, които се фокусират предимно върху принц Уилям.

Той каза пред The Mirror: „Чарлз също е наясно, че като бъдещ крал Уилям е в основата на планирането на наследяването, което се извършва в момента. Всички в двореца си мислеха, че Чарлз ще остане здрав поне до средата на осемдесетте си години и чак тогава ще трябва да планират смяната на монарха. Но всъщност процедурата вече е започнала и това значи, че ракът на Чарлз е по-опасен, отколкото ни карат да вярваме”.

Куин добави, че „никой не се доверява на принц Хари“ след поредицата му от медийни интервюта и критики, които отправи кралското семейство през последните години. „Планирането на наследяването е много тайно и никой не вярва, че Хари ще бъде част от него поради простата причина, че ако се чувства пренебрегнат по някакъв начин или не му е дадено това, което смята, че заслужава, той веднага ще се оплаче в медиите“, продължи той.