0

Т я обеща и удържа на думата си: новият хит „Шефът“ (El Jefe) на Шакира, представен вчера, е пореден мелодичен снаряд на колумбийката по семейството на бащата на децата й Жерар Пике. В случая тя захапва бащата на Жерар – Жоан Пике, бившия й нещо като тъст (Жерар и Шакира нямаха официален брак).

В новата песен на звездата специално място има бавачката на синовете й Саша и Милан – Лили Мелгар, която, според текста, била несправедливо изгонена от семейство Пике без полагаемото й се възнаграждение.

Бавачката е специална не само в клипа, но и в разцепването на семейството – именно тя разкрила на Шакира изневярата на Жерар с далеч по-младичката Клара Чиа.

В предишен хит колумбийката разцепи бащата на синовете си – в сингъла  Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol.53, тя бе много язвителна към Жерар, като бе спомената и майка му, нейната бивша тъща.

В новата си песен, El Jefe, с групата Fuerza Regida, чиято премиера беше в сряда, тя критикува дискриминацията на работното място. И най-вече тъста си с думите: „Казват, че няма зло, което трае повече от 100 години, но бившият ми тъст  си е там и в гроб не стъпва“. И много повторения на “кучи син“ - hijo de puta в припева за скапания шеф, който не плаща добре.

Според множество публикации Лили Мелгар е човекът, който е помогнал на колумбийската певица да намери доказателства, че Пике й е изневерявал. И го постига. Самата тя забеляза, че всеки път, когато Шакира тръгне на работа, храната й свършва бързо. 

„Отивах до хладилника, за да разбера истината“, каза певицата в интервю за британското предаване This Morning. Благодарение на нея певицата получи доказателства за изневярата, която окончателно сложи край на повече от 12-годишната им връзка през юни 2022 г. 

Според теориите, родени след новата песен, Шакира е щяла да плати повече от милион евро за появата от Лили Мелгар във видеоклипа, който само за четири часа натрупа повече от два милиона гледания. 

Сега бавачката на Милан и Саша живее с певицата в Маями, където тя се премести с децата след като постигна споразумение за попечителството в резултат на месеци тежки преговори с Пике.

Видеото се радва на особен интерес през последните часове, изкачвайки се в пирамидата на гледанията в YouTube. В него Шакира язди кон, пременена по тексаски – ботуши с висок ток, които стигат до коленете и каубойска шапка, за да подхожда на рокля с ресни, особено аплодирани в социалните медии.