0

Б еше неизбежно водещият на Оскарите Джими Кимъл да не открие наградите с шега за скандалния шамар от миналата година.

„Петима ирландски актьори са номинирани тази вечер, което означава, че шансовете за бой се повишават“, пошегува се Кимъл в началото.

„Академията и аз искаме да се забавлявате, да се чувствате в безопасност и, най-важното, искаме аз да се чувствам в безопасност“, каза Кимъл на публиката.

„И така, имаме строги правила тази година. Ако някой извърши акт на насилие в който и да е момент от шоуто, ще бъдете награден с Оскар за най-добър актьор и ще ви бъде позволено да произнесете 19-минутна реч. Но сериозно, академията разполага с кризисен екип. Ако някой от вас се ядоса на някоя моя шега и реши, че иска да се подиграе с нея – няма да е лесно,“ завърши Кимел.

На Кимел не са му чужди гафовете на наградите. Той беше домакин на Оскарите през 2017 г., където „La La Land“ беше неправилно обявен за победител за най-добър филм.

Кимел бе принуден да се справя с трудна ситуация, след като продуцентите и актьорите на „La La Land“ излязоха на сцената, за да приемат Оскара, а след това „Moonlight“ бе обявен за правилния победител.

На друго място в своя монолог Кимел спомена отсъствията на Том Круз и Джеймс Камерън на церемонията, шегувайки се: „Знаете ли, Том и Джеймс Камерън не се появиха тази вечер. Двамата, които настояха да отидем на театър, не дойдоха в театъра.