0

Н ики Априлов връща емблематичното детско шоу „Като лъвовете“, обяви пред „Телеграф“ самият той.

Този път обаче то няма да бъде като телевизионно предаване, а като голям национален музикален конкурс за деца, който ще се проведе през октомври във Варна.

Условия

„Като го написах във Фейсбук, реакциите бяха: „Крайно време беше“, „Честито“, „Дочакахме“, „Видовден“, хората пазят хубав спомен от предаването, което вървя 19,5 г. в ефира. След него тръгнаха всички детски музикални конкурси в повечето градове на страната. Различното на нашия е, че ще даваме истински награди на талантите – екскурзии в страната, хотелски уикенди, ваучери за посещение на концерти и театрални постановки, както и на фитнес центрове, модни награди на луксозни брандове. Иван Теохаров и майка му са се заели с организацията, той не е бил лъвче, но пък е голям фен на предаването“, разказа пред „Телеграф“ Ники Априлов.


Създаден е специален сайт fcshow.bg, на който кандидатите могат да се записват, а условието е да представят песни единствено на български език.

Организаторът на конкурса Иван Теохаров пред билборда за събитието.

 Организаторът на конкурса Иван Теохаров пред билборда за събитието.

Жури

Ники Априлов ще бъде и председател на журито, в което ще покани  Милица Божинова от „Тоника СВ“ и Георги Дюлгеров, който е започнал кариерата си като дете именно в „Като лъвовете“. На сцената на любимото детско шоу ще се завърне и големият Деян Неделчев, който ще изпълни емблематичната песен на Тончо Русев и Влади Априлов „Повярвай в мечтата“. Участниците ще бъдат разделени в две категории – за изпълнение на българска народна песен и за популярна или филмова музика, джаз и евъргрийн. Възрастовите категории са три – деца от 6 до 9 г., от 10 до 13 г. и тийнейджъри от 13 до 18 г. Освен индивидуални изпълнители     ще могат да се явят дуа/триа, както и смесени вокални формации, като възрастта им се определя от най-възрастния участник. В трите групи ще бъде връчена по една награда „Гран при“, както и диплом за изявен вокален педагог.

Георги Дюлгеров (между Роси Кирилова и Ники Априлов като дете в Като лъвовете) сега ще е в журито.

 Георги Дюлгеров (между Роси Кирилова и Ники Априлов като дете в Като лъвовете) сега ще е в журито.