0

В този епизод на The Voice Cast си говорим за магия, не каква да е, а магията на гласовете. Как от четири, в настоящия момент се радваме само на един от тях, ни разказва Никол Канева от вече бившата момичешка банда 4 MAGIC. Тя започва да гради своята солова кариера и скоро като чуем името ѝ, ще я свързваме с новото ѝ амплоа на рок изпълнителка.

Върнахме Никол назад към детството ѝ, което не е толкова далечно, за да ни преведе по стъпките си от първата среща с музиката до победата в едно от най-популярните телевизионни предавания - X-factor. Не пропусна да благодари на родителите си за всичко, което са правили за нея през годините и за това, че са вярвали безрезервно в таланта и успеха ѝ. Тя започва да пее самостоятелно, когато животът я среща с вокална педагожка, при която ходят останалите момичета от 4MAGIC. Така се ражда и успешният квартет, който спечели петия сезон на музикалния формат. Няколко години по-късно групата се разпада, а Никол споделя за раздялата: „В един момент трябваше да правим компромиси една с друга, които явно не успяхме да направим. Всяка след гимназията имаше ясен план с какво иска да продължи да се занимава, на някои момичетата музиката не им беше в основата на този план. Така се случи, че не продължихме заедно.“

Сега тя е тук и готова с нови сили да покори музикалната индустрия с новото си рок звучене. Този стил винаги я е привличал, усеща го като свой и отговаря както на бунтарския ѝ вид така и на специфичния ѝ тембър. Дебютният ѝ сингъл е свързан с нейна скорошна раздяла, за която тя свободно говори днес. Разказа повече, за тежестта от това да бъдеш известна личност от крехка възраст и как след раздялата с момичетата и последвалата пандемия от COVID-19 е изпаднала в дупка. Отключила е панически атаки и депресивни състояния, които все пак успява да пребори благодарение на музиката.

Още любопитни истории можете да чуете в епизода, а на финала ще разберете какво беше музикалното предизвикателство към нея.