0

М ного от родните звезди празнуват имен ден на Никулден.

Ники Илиев обаче не е сред тях. Макар и да носи името на свети Николай Чудотворец, той признава, че не празнува. Великата народна певица Николина Чакърдъкова отлетя чак до Дубай за именния си ден, а проф. Николай Овчаров остана вкъщи със съпругата, защото е болен.

Привилегия

Актьорът Ники Илиев сподели, че от няколко години не празнува Никулден, макар и да е именник. „Аз от известно време не празнувам този празник. Не го чувствам, че съм го заслужил. Чувствам се излишно привилегирован от 90% от хората в България, които нямат подобен празник – имен ден.

Не виждам специален смисъл от партита заради хората, които имат обикновени имена и нямат тази възможност. Не съм окей да имам един празник повече от останалите хора“, сподели самият той пред „Телеграф“. „А и като цяло аз не съм по празнуванията“, допълни Илиев.

Изненада

Половинката на Ники Станоев винаги се грижи празникът му да бъде изпипан до детайл. Грижовната му приятелка всяка година подготвя изненада за него и той тайно се надява и тази година да се случи.

„Колкото и странно да звучи всеки път забравям или бързам за някъде и не успявам да се организирам на този ден. Както се казва, ще бъде в тесен семеен кръг. В рубриката при Гала - Ник-Ток в „На кафе“, днес темата беше риболов. Пуснах едно вайръл видео на азиатски, които готвят с много интересни ефекти все едно е кунг- фу готвене. Та, така си представям и моята Наталка да приготви рибата за празника днес.

Надявам се сутринта да го е видяла и направо да слага кимоното и да лети във въздуха“, каза през смях Станоев пред „Телеграф“. „Тя всеки път прави прекрасни изненади. Когато бях студент, в моментите, в които нямах никакви пари, мои приятели също са ми правили подобни изненади. Маги и Тони, приятели от Видин, с които учехме заедно.

Ники Станоев и приятелката му Наталия

 Ники Станоев и приятелката му Наталия
Facebook

Идеята ни беше просто да се съберем, понякога е било само с кафе и бисквитки, но пак е било много ценно за мен и приятно. Особено през студентските години, Маги и Тони са двойка, вече имат деца, но докато учехме, ходехме при едни приятели да пием кафе, защото с него правеха и много вкусни курабийки, с които си се наяждахме“, допълни Ники.

На кого носи името е голям спор. „Винаги сме спорили на този празник на кого съм кръстен аз. Имам баба Николинка и дядо Никола, Бог да ги прости. Все се карахме на кого от двамата съм кръстен. През пубертета започнах и аз да се шегувам с тях и все им отвръщах, че съм кръстен на братовчед ми Николай, за да приключи спорът“, разказа водещият.

Пътуване

Талантливата Николина Чакърдъкова посреща празника в чужбина. Пред „Телеграф“ тя издаде, че тази сутрин каца в Дубай. „Тази година моите приятелки ми подариха пътуване до Дубай, така че днес сутринта кацаме в Дубай и там ще празнуваме 4 дни.

Да се заредя със слънце, топлина и по женски да си поговорим, да се посмеем. Тези моменти са ми много ценни, откъсвам се от работа и се отдавам на пълна почивка. За мен 3-4 дни са много, така че ще им се насладя“, сподели певицата.

Тя е на мнение, че човек се ражда, дават му име, за което той цял живот се бори и гради! „Аз обичам да празнувам, телефонът ми не спира да звъни от сутринта. Зареждам се с много положителна енергия и тя ми дава сили за няколко месеца напред. Иначе, когато съм си вкъщи, по традиция ядем риба и се събираме най – близките ми хора. Но тази година ще бъде различно“, добави тя.

Чай

Проф. Николай Овчаров ще посрещне празника си вкъщи с жена си с котлети. Археологът току-що се е върнал от разкопки, от които е много доволен, но е пипнал вирус и за това ще се усамоти със съпругата си, за да не заразят децата. Лекува се с чайчета.

Проф. Николай Овчаров

 Проф. Николай Овчаров
Facebook

Режисьорът Ники Априлов, който също празнува днес, ще събере приятелите си на вечеря в заведение.

Ники Априлов

 Ники Априлов
Facebook

Той разкри пред „Телеграф“, че ще почерпят по традиция с риба, а на въпроса на кого е кръстен, отговори, че носи името на своя дядо по бащина линия. Ники издаде, че успял да си върне хакнатия профил в Инстаграм и може да получава честитки вече и там.