0

П оп звездата Сабрина Карпентър предизвика голям скандал в Ню Йорк, след като засне пикантен музикален видеоклип в 160-годишна църква, намираща се в квартала Бруклим, предава New York Post.

Управата на града наказа пастора монсеньор Джейми Дж. Гигантиело, като го освободи от длъжност, след като позволил на изпълнителката да заснеме клипа.

Части от видеото, което натрупа 11 милиона гледания за месец, показват 24-годишната руса певица, която се разхожда около църквата „Благовещение на Пресвета Богородица“ от XIX-ти век пред четири ковчега, докато носи къса черна рокля.

За да изчистят святото място от „мръсотията“, бруклинският епископ Робърт Бренан освети църквата по време на литургия. Бренан каза, че е "ужасен" от видеото - което също включва сцени на мъже, които се убиват един друг, докато се борят за вниманието на Карпентър.

По-късно Бренан каза, че помощният епископ Витолд Мрозиевски е бил назначен за временен администратор на енорията и ще има „целия административен надзор“ върху нея, докато Гигантиело ще бъде подложен на преглед, според Католическата информационна агенция (CNA).

Провинилият се пастор Гигантело се извини на църквата и написа писмо, в което моли за прошка и се надява, че неговите събратя, последователи на Христос ще „простят пропуска ми в този неприятен случай“.