0

П рез август и септември в Киноцентъра в Бояна ще се проведат практически курсове в департаментите кино грим, гардероб, грип, дизайнер продукция, локации, организирани от FilmForge. 

Всички желаещи да започнат работа в киноиндустрията имат възможност да се включат и да усвоят полезни умения от своите ментори - професионалисти с дългогодишен опит в осъществяването на международни филмови проекти. FilmForge e центърът за професионално обучение на кадри за филмовата индустрия към „Ню Бояна филм студиос“.

Той предлага разноообразие от курсове, проектирани така, че да дадат възможност на стажантите да започнат работа в индустрията възможно най-бързо.

Курсовете са водени от опитни професионалисти и се осъществяват на територията на филмовото студио в Бояна, където обучаващите се не само получават достъп до инфраструктурата и услугите на киноцентъра, но и усвояват най-съвременните практики в занаята и прилагат уменията си в реална работна среда.

Обученията за кино грим, гардероб и грип департамент ще се проведат от 15 до 19 август. Обучението за дизайнер продукция е от 22 до 26 август, а за локации - от 26 до 30 септември.