0

Е дин от най-успешните родни модели Нора Шопова е в очакване на най-щастливото събитие в живота си - става майка до дни. Самата тя признава, че чувствата й в момента са едновременно на притеснение и вдъхновение. „Няколко дни вече имам признаци на раждане и чакам всеки момент чудото да се случи”, сподели пред „Телеграф“ Шопова. Първото дете на красавицата ще бъде момче. „В началото си мислех, че ще имам момиче, никога не съм си представяла, че ще съм мъжка майка, и имах измислено име за момиченце, но след известно колебание избрахме мъжко име“, добави тя. Иска да го запази като изненада, най-вече за близките си. Бебето на Нора ще бъде зодия Стрелец. „Точно в момента ме хващате да гледам видео с информация за зодия Стрелец. Понеже не познавам представители на този знак, иска ми се да се запозная с основните й характеристики“.

Успех

На върха на кариерата си като модел и телевизионен водещ Нора избира семейството пред това да гради кариера: „Годините си минават, аз много отдавна се чувствам зряла и готова за това, защото рано се научих да съм самостоятелна и да се грижа за себе си“. Хубавицата и половинката й са заедно от 8 години и това развитие за тях е най-нормалното, което трябва да се случи. „8 години заедно, на 6-ата ми предложи брак, а тази чакаме бебе. Аз сега съм на 30 години, времето лети“. Не е планирано, просто при нея така се получават нещата подредено, може би защото самата тя е такава. Нора е зодия Рак, но с асцендент Дева и мисли, че вече е в период, в който този знак се проявява все повече. Признава, че обича всичко да е под контрол и добре организирано. Това винаги й е помагало да постига целите си. Не е от прекалено амбициозните хора: “Както казва моят букер, ако бях прекалено амбициозна, щях да живея в Щатите в момента. Смятам, че особено в сферата на модата съм успешна, особено за нашите ширини е постигнала толкова, колкото малцина са успели да направят. Но успехът е постоянна величина и нова цел, стремеж към лично израстване. И сега е моментът за семейството“, разказва тя. 

Милионер

По време на бременността си Нора качва 17 килограма и въпреки че професията й е свързана с външния й вид, няма притеснение по отношение на теглото си: “Не ме е страх дали ще си разваля фигурата. Семейството е на първо място и когато правя нещо с такава висша цел, аз-ът остава назад. Познавам тялото си добре и знам как да се върна в перфектната форма. Бебето ще е на първо място за мен“. Красавицата се надява да не стане обсебен от детето си родител, надява се да успее да създаде режим, да подреди правилно приоритетите си и най-вече да опази любовта в семейството. „Този нов човек ще обърне живота ни, но се надявам да не сме подчинени на бебето. Ще се възползвам от майчинството, искам да се насладя на този момент“. Шопова е благодарна и щастлива, че през целия този път до нея има най-прекрасния любим на света. Въпреки очакванията мъжът до световноизвестен модел трябва да бъде задължително милионер - Траян, както е името на половинката й, е съвсем нормален млад българин. Той е перспективен адвокат. „Ние дори понякога се смеем, защото на толкова места по медиите винаги го описват като милионер и аз подхождам с ирония към това и му казвам - „Радвай се, няма нищо лошо, думите отекват във Вселената и ще се реализират“ (смее се). 

Изпитания

Историята на двамата е много интересна. „Той ме познава, преди да стана модел, бяхме колеги в университета и много близки приятели, дори познаваме бившите си гаджета. Не разбрах как това приятелство прерасна в силна любов. Той ме чакаше в началото, когато аз пътувах“. Хубавицата си спомня, че началото на връзката й съвпада с пика на кариерата й. “Когато заживяхме заедно, той буквално беше сам, аз снимах по цял свят. Никога не ме е спрял да следвам мечтите си и това е едно от най-ценните качества, които Траян има.“ На върха на световния си успех като модел Нора признава, че никога не се е поблазнила от луксозния начин на живот. Международният успех не я променя, защото тя ясно знае, че има разлика между работа и семейство. За цялото това време заедно двойката става много сплотена. Нора разказва, че за това са помогнали многото изпитания, през които са минали. „Изминахме заедно един много дълъг път - Ел Камино, бях сигурна, че той или ще ни сплоти, или ще ни раздели,тъй като един месец ходиш пеша, мълчите си, мислите си за всекидневието, за живота, бяхме в такъв период, можехме да си позволим да отсъстваме, от една страна, а, от друга - имахме нужда да се изчистим. Това остана до днес едно от най-хубавите преживявания. Имахме и лични проблеми по това време, майка ми беше болна, за съжаление я загубихме и това изпитание още повече ни сплоти и към днешна дата аз нямам никакво съмнение, че това е правилният човек“. Двамата обичат да планинарстват и да катерят върхове. Бъдещата майка вече мечтае за раница, с която да обикалят пътеките с бебето. 

От Мис Панагюрище до корица на Вог 

Първата среща с модата на Нора Шопова е, когато взима решението да участва в Мис Панагюрище. Две много близки приятелки я окуражават с думите, че много прилича на моделите от фешън тв. „Аз бях много млада, исках да опитам всичко, на шега се записах, освен това бях много срамежлива, беше опит да надвия това“, разказва Нора. За изненада на самата нея печели. Признава, че ако не беше участвала в този конкурс, и до днес щеше да мисли, че са нагласени. По-късно се мести да учи и живее в София, запознава се с букера си и решава, че може да опита. “Първият ми сериозен ангажимент беше в Америка, ясно помня как се качих на самолета, това беше първият ми полет със самолет и си казах “Леле“! Заминах за Ню Йорк, бях наета от най-големия международен сайт за професионални модели и бях първият БГ модел, които пожелаха от една от американските бутикови агенции”. Така се стига и до първата корица на световноизвестното списание „Вог“. „Тя промени изцяло виждането на клиентите към мен и ми е голям сантимент. Предложиха ми за там една фотосесия, дори не беше корица, бяха ме открили от сайта на агенцията ми в Милано. В деня, в който излезе списанието, моят букер се обади и каза: седни някъде, защото ако си права, ще паднеш. И после ми съобщи, че съм на корица на „Вог“. После последва и втора. Модната кариера на спира дотук, следват още много корици за едни от най-известните списания по света, няколко корици за чуждите издания на „Ел“, „Амика“, „Грация“, „Слеър“ и т.н., както и редица фотосесии за едни от най-големите модни марки по света. 

Ходи 7 км всеки ден, завършва дигитален маркетинг 

Красавицата използва бременността си, за да се развива. Опитва се да бъде във форма. Тренира по 30 мин. всеки ден и ходи пеша всекидневно по 7 км, старае се да се храни здравословно, но не изпада в крайности. Нора използва максимално свободното си време, занимава се с инфлуенсърство и завършва дигитален маркетинг. “Вярвам, че средата около нас е такава, че постоянно трябва да се променяме, ако искаме да живеем добре. Честно казано, вътрешното ми аз доста разцъфна заради това, че се освободих от рутината“.