0

М ладата надежда на българското кино Елеонора Иванова грабна наградата „Стоян Камбарев“ за полет в изкуството. Талантливата и красива Нори, както я наричат в средите, получи бронзова статуетка от художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв.

Успех

Елеонора определено даде ясна заявка, че тепърва ще се говори за нея и таланта й, след като тази година блесна с ролите си в сериала „Братя“, във филмите „Шекспир като улично куче“ и „Чалга“, в спектаклите „Лулу“, „Пер Гюнт“, „Игри в задния двор“, „Феята от захарницата“ на театър „София“. Иванова се появи на сцената изключително стилна и в същото време много секси - в прекрасна дълга рокля, очертаваща фигурата й. Когато получи приза, тя не държа дълго слово, но каза нещо достатъчно смислено, че да служи за пример на всички млади таланти. "Благодаря за шанса, смятам да го грабна", каза тя. Екип на „Телеграф“ се свърза с Елеонора, за да й честити, а ето и какво сподели тя с нас: „Много съм щастлива. Наистина не очаквах, защото всеки един от номинираните заслужаваше тази награда - прекрасни талантливи, млади хора. Всички сме победители. Обмислям паричната награда да я вложа в подпомагане на нов проект на нашето сдружение „Суматоха“, което направихме с колегите ми от НАТФИЗ от класа на проф. Доктор Ивайло Христов“.

Номинации

Номинирани за наградата на фондация "Стоян Камбарев" бяха още първият български бандонеонист Стоян Караиванов, художникът Думисани Карамански, поетесата Лилия Йовнова и актьорът Петър Байков. Всички те получават по 1000 лв. подкрепа за осъществяването на техни арт проекти, както и специални награди от партньори на фондацията. Победителят бе определен от жури от членовете на фондацията начело с председателя на управителния съвет на фондацията актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева. На живо по време на церемонията публиката определи и носителя на награда за късометражно кино "355". Победител стана Мартина Троанска с филма "Голям". Тя спечели 10 000 лв. за следващия си филм.