0

- Мейси, след месец се завръщате в България за концерт на 26 октомври в зала 1 на НДК. Как се чувствате?

- Разбира се, че се чувствам развълнувана, защото не съм идвала към България от доста дълго. Повечето от колегите ми в бенда пък не са идвали никога, така че ще бъде голямо преживяване.

- Последното ви гостуване у нас беше през 2009 г. Имате ли спомени от това идване и обиколка на нашата столица София.

- Да, беше отдавна, но много добре си спомням българската кухня. Беше ми много вкусно. Имах възможност да отида и на шопинг по магазините. Спомням си, че влезнахме в два магазина, в които продават обувки. Имаше наистина много обувки (смее се) и аз си купих доста чифтове, които си донесох в Щатите. Направо полудяхме в тези магазини (смее се). Почти съм сигурна, че бяхме на някакъв фестивал, но може и да се бъркам, защото от концерта помня хората. Имаше много хора и тяхната енергия беше жестока.

О, да, спомням си още нещо – всички мъже изглеждаха много добре.

- Съгласна съм! Българските мъже са красиви!

- Сигурна съм, че знаете (смее се). Това е добра причина да дойда отново! Вълнувам се и нямам търпение, наистина.

- В момента с бандата ви сте на турне в подкрепа на последния ви студиен албум The Reset. Как върви обиколката?

- На 8 октомври сме в Катовице, Полша, а след това ще преминем през Португалия, Италия, Швейцария, Австрия, Унгария. А после идва и София!

- Какво шоу сте подготвили за българските си почитатели на 26 октомври?

- Подготвили сме страхотна програма, с която искаме да накараме хората да се чувстват щастливи, да се почувстват по-добре в тези смутни времена. Ще потанцуваме заедно. Нали знаете – танците правят хората щастливи. За нас е важно да видим усмивките на всички хора пред нас. Ще се забавляваме много. Заедно с мен на сцената ще видите страхотни музиканти. Сетлистът ни е много стегнат, в него са включени песни от новия албум, които хората може би все още не са чували. Разбира се, няма да ви разочаровам и ще изпея парчета от последните си албуми, кавъри и най-големите си хитове. Гарантирам ви, че ще си изкараме страхотно!

- Последният ви албум The Reset е може би най-доброто, което сте пускала в последните години. Каква е неговата история?

- Знаете ли, с този албум излязох извън зоната си на комфорт. Това е невероятно. Записах го заедно с музикантите от The California Jet Club. Те имат свой собствен стил и определено повлияха много на цялостното звучене. Мисля, че направихме един много стойностен музикален продукт. Записахме го без напрежение, затова и той стана толкова витален, лек. Никой не стоеше да ни дава зор и това много ни помогна. Беше най-приятната част от процеса.

- Разкажете ни малко повече за The California Jet Club.

- Те са невероятни музиканти. Много готини хора, с които се познаваме от много години. Те наистина обичат това, което аз правя. Албумът, който направихме заедно, е страхотен. Изглеждат добре, свирят добре - ще ги харесате.

- Чувала ли сте за някои български изпълнители? Знаете ли имената им?

- Всъщност не знам. Единственото име, което мога да кажа, е това на Рут Колева, която заедно със своята банда ще бъде съпорт на концерта ми в София. Може би трябва да разгледам и за други български изпълнители. Вие кого бихте ми препоръчали?

- Рут Колева е прекрасен изпълнител. Много добър избор за подгряващ артист! Може би трябва да чуете „Мистерията на българските гласове“ - български женски хор, изпълняващ автентична и обработена фолклорна музика. За да разберете повече за България и традициите ни.

- О, благодаря ви! Записвам си! Със сигурност ще ги чуя!

- Четох в едно ваше интервю, че наричате себе си мързелива, непрактична и малко разхвърляна. Истина ли е?

- Така ли съм казала? (Смее се). Не е вярно (смее се). Никога не съм го казвала, някой ме е разбрал много, много грешно.

- В друго интервю прочетох, че казвате, че никога не сте виждала по-сексапилен мъж от Марлон Брандо на младини. Това вярно ли е?

- (Смее се). И това ли съм го казвала? Уау! (Смее се) Марлон Брандо беше наистина голям красавец! И нормално да го харесвам. Гледала съм много от филмите му, защото съм учила във филмово училище и там изучавахме Брандо и ролите му. Един от любимите му образи е този в „Трамвай „Желание“. Беше много смешно, защото трябваше да правим анализ на филма, на сцените, на декорите, а аз гледах само него (смее се). Беше толкова красив! (Смее се). Ако сега ме питате кой е най-сексапилният актьор, веднага ще ви отговоря – Джейсън Момоа. Със сигурност!

- Джейсън Момоа също е идвал в България, снима филма „Конан Варварина“.

- Не знаех, но вече ще знам. И още повече няма да имам търпение да дойда (смее се).

- Казвате, че ще донесете щастие на хората, които дойдат на концерта ви в София. Вие самата щастлив човек ли сте?

- Мисля, че щастието е удовлетворение – да имаш и да правиш това, което искаш, и то по начин, по който искаш. Мисля, че това е най-прекрасното чувство, което човек може да изпита. Според мен е дар от Бога да бъдеш щастлив. И то през цялото време. Това означава да бъдеш благословен. В живота всеки човек изпитва щастие по различен начин. Един ден си вкъщи и си щастлив, един ден си в Дисниленд и си щастлив. Понякога срещащ някого и за даден период той те прави щастлив. Щастието има много проявления. И именно тогава ти си в мир със себе си. А това е много важно.

- Казвате, че щастието е най-прекрасното чувство, което човек може да изпита. А къде се намира любовта във вашия живот?

- Любовта е навсякъде около мен през цялото време. Имам деца. Любовта, която те ми дават, е безусловна. Никой друг не можеш да обичаш повече, отколкото децата си. Затова – хора, имайте деца, за да сте обичани винаги. Мисля, че любовта е най-красивото чувство, което може да те споходи. Смятам обаче, че е по-трудно за намиране и за изпитване от щастието. Днес си казваш, че искаш да си щастлив – излизаш вечерта, виждаш се с приятели, отиваш преди това да си купиш нови готини обувки и т.н. За 5 минути си на върха на света, както се казва. За любовта трябва да се трудиш, да имаш време, да говориш за нея, да я обгрижваш... Абе, много работа е!

- През последните години обаче минахме през тежкото изпитание на Ковид-19, което промени живота ни и щастието ни се беше изплъзнало за момент. Какво ви липсваше най-много през това време?

- Обожавам да излизам по ресторанти и да ям хубава храна. Това може би много ми липсваше. Да изпиеш по едно питие с приятели. Да излезеш и да се разходиш. Срещата с феновете ми липсваше много. Стоенето вкъщи направо ме убиваше (смее се). Да не можеш да правиш обикновените и малки неща в живота. Не говорим за нещо мащабно. Е, и други неща ми липсваха, но ме разбрахте (смее се).

- Откъде черпите вдъхновение за музиката? Кои са хората, които ви вдъхновяват?

- Бих казала, че Боб Марли и Принс са хората, които най-много са ме вдъхновявали в музиката. Били Холидей също е голям вдъхновител за мен. Аз съм голям фен на музиката. Когато започвах да се занимавам професионално с нея и да се уча как да пея правилно – слушах тях.

- Какво бихте казала на читателите на вестник „Телеграф“?

- Хора, трябва да дойдете на концерта ми в София. Това може би ще бъде един от най-добрите концерти, на които ще присъствате. Отдавна не сме се виждали и ще бъде много хубаво. Говорейки си за щастието преди малко – обещавам ви тази вечер, на 26 октомври, да бъдете най-щастливите хора. Не бива да пропускате да дойдете.

Това е тя:

-Родена е на 6 септември 1967 г. в Охайо, САЩ

-Истинското й име е Натали Макинтайър

-Свири на пиано от 7-годишна

-Носителка на награда „Грами“

-Участва във филмите „Тренировъчен ден“, „Спайдърмен“, „Страпен филм 3“ и др.

-Разведена, с 3 деца