0

Г олемият италиански актьор Франко Неро пристигна на фестивала в Иския и веднага привлече внимание с бодрия си дух, който демонстрира, въпреки че през ноември става на 81 години. Кинолегендата презентира своята биография, която наскоро бе издадена в Италия, а предстои томчето да излезе и по цял свят.

Неро, който два пъти е посещавал България, сподели, че винаги се сеща с много приятни чувства за престоя си у нас, а най-много му липсва планината Витоша, където го завели родните домакини по време престоя му в София. Кинозвездата даде автограф за „Телеграф“ и подари книгата си с пожеланието тя да стигне и до българските читатели. След официалната част Франко се забавлява по време на галавечер в красив петзвезден хотел край бреговете на Тиренско море.

Туин Пийкс

Актьорът не е спирал да снима в последните години, а в Иския съобщи новината, че предстои да го гледаме в драмата „Тих живот“, където влиза в кожата на първия екранен секссимвол, актьора Рудолфо Валентино. Биографичната лента ще разказва за мистериозна дама, която се смята за една от последните любови на Валентино. Историята ще ни върне през 1926 г., когато тя е млада медицинска сестра в Ню Йорк и среща Рудолфо край болничното легло. Франко Неро си партнира в продукцията със звездите Изабела Роселини и Шерелин Фен, която българските зрители помнят от сериала „Туин Пийкс“. Филмът на руския режисьор Владислав Козлов се очаква да тръгне по екраните през ноември.

Война

От фестивала край бреговете на Капри дойде още една новина за филм, който ще зарадва и родните киноманиаци. Режисьорът и носител на „Оскар“ Робърт Мореско обяви на пресконференция, че филма му „Ламборгини“ тръгва по кината в края на 2022. Това е една истинска история, която започва през 1946 г. и променя завинаги света на автомобилостроенето.

Във филма е засегната и пиперливата тема за войната с Ферари. Американската кинозвезда от филмите на Марвел, Франк Грило, влиза в кожата на Феручио Ламборгини. В лентата с роли се разписват още Миа Сорвино, както и внука на легендата на италианския шлагер Джани Моранди - Джовани Антоначи. Мореско сподели, че започва работа и по снимките на биографичен филм за Лъки Лучано, а локациите на продукцията ще са в Неапол, Сицилия, Ню Йорк и Вашингтон.

Яхта

Истински фурор в Иския предизвика появата на италианския модел и актриса Катерина Миличио, която директно акостира на фестивала, слизайки от луксозна яхта, оценявана на 2 млн. евро. Според светската клюка Катерина е омаяла главата на един от най-високоплатените футболисти на „Ювентус“, но все още таблоидите на Ботуша гадаят неговото име.

​*Мартин Райков, Иския, специално за „Телеграф“