0

Ч ифт маратонки на Майкъл Джордан от финалите на НБА през 1998 година бяха продадени за рекордните 2,2 милиона долара във вторник, съобщи "Ройтерс". Така те станаха най-скъпите маратонки в историята, обявиха от аукционна къща "Сотби'с".

Маратонките "Еър Джордан" са носени от Джордан във втория финален мач за Чикаго Булс в серията. Тогава "Въздушния" поведе Чикаго с 37 точки при победата над Юта Джаз с 93:88. Тогава той спечели шестата си титла в НБА и бе избран за най-полезен играч на финалите.

От "Сотби'с" разкриха, че Майкъл Джордан е подарил обувките си на момче, което гони топките в благодарност за това, че му е намерило изгубено яке. Това е единственият чифт маратонки, който Джордан е носил на финалите на НБА, предаде БТА.

Предишният рекорд за чифт маратонки бе този на Кени Уест, който "Сотби'с" продаде за 1,8 милиона долара през 2021 година.

"Сотби'с" също така продаде фланелка на Джордан в откриващия мач на финалите на НБА през 1998 година за 10,1 милиона долара през септември 2022 година. Това е и най-скъпият спортен артукил в историята.

АП/БТА