0

Н ай-очакваната песен това лято - „Мижав интерес“ на Панайот Панайотов с участието на Криско и Диан Соло от „Дийп зоун“, е окрала „Златният Орфей“ на обложката си.

За това алармира пред „Телеграф“ директорката на легендарния фестивал Дариана Генова. Никой от екипа на продукцията не я е потърсил за разрешение за използването на емблематичния знак на славния форум. На всичкото отгоре под снимките на тримата музиканти пише: „Одобрено от „Мелодия на годината“ и „Златен Орфей“.

Отговорност

Точно обратното - след като чу песента, Дариана Генова не само не я одобри, но и изказа възмущението си пред „Телеграф“. „Изсъхна ми устата, докато я слушах. Компот от няколко песни. Всеки си преценява как да се представя. Не намирам за уместно намесата на „Златният Орфей“ и присъствието му на рекламната им снимка. Жалко!!!!“, възкликна шефката на „Орфея“ и съпруга на създателя на фестивала Генко Генов. Тя е категорична, че авторите на обложката умишлено са избягали от точното име „Златният Орфей“, а са го изписали „Златен Орфей“, за да се спасят от съдебна отговорност. Според корицата, „Мижав интерес“ е представена от несъществуващите днес „Бюро Естрада“ и „Концертна дирекция“. „Споменатите институции са допринесли толкова много за създаването на най-хубавите български стойностни популярни песни“, допълни Генова. Като автор на обложката е посочен Vexy, а продуцент на целия проект е Диан Савов от „Дийп зоун“, който е съавтор на музиката заедно с Панайот Панайотов и Криско, написал текста, като двамата с габровеца са работили по аранжимента.

Вагинална сухота

„Това е новото ни предложение срещу вагинална сухота!Забавлявайте се!“ - така диджей Диан Соло анонсира излизането на песента, родена от скандала между Панайот Панайотов и Кичка Бодурова. В парчето звучи и гласът на актрисата Гергана Стоянова, която озвучава пътната навигация на Гугъл. Освен „Мижав интерес“ тя изрича и репликата за вагиналната сухота. Според първите слушатели част от мелодията е взаимствана от песента на Слави Трифонов „Сватба“. „Единствената част, която е горе-долу хубава, е точно тази, взета от Слави. Другото е някаква трагикомедия, наречена песен“, „Слави е проникнал много дълбоко в душите на "бг творците", „Очаквах всеки момент да изскочат Гъмзата, Краси и Годжи“, „Напомня ми на микс между Емил Димитров, Слави и Стария Криско "брех тез тийнейджъри". Евалата, много ми харесва тази песен, връща ме към времето, което се правеха доста естрадни песни, и времето, в което Криско правеше песни с шеговито послание“, гласят първите коментари под аудиото в YouTube. Има и такива към другата крайност: „Страхотна глупост“, „Сори, прецакаха хубавата идея“, „Потна чалга произведоха!!!“, „Ма как го яхнахте Панайотката само. Браво, малко усмивки да има в тоя труден живот, пък който си е киселяк по рождение, няма да му хареса. Мен ме развесели песничката“.