0

Б ританският принц Хари вече е само херцог на Съсекс дори на уебсайта на английското кралско семейство, където пропускът е прясно коригиран. 

Всъщност това е просто техническа актуализация, като се има предвид споразумението, наречено иронично от жълтите медии Мегзит, с което Хари и Меган се отказаха от задълженията си като старши кралски особи. Дворецът вече ясно декларира, че принцът и неговата съпруга Меган Маркъл запазват титлите “техни кралски височества”, но не могат да ги използват. 

Титлата на Меган бе изчегъртана веднага след заминаването и за Лос Анджелис, въпреки, че в някои стари нейни изказвания за сайта, тя все още стои. 

Що се отнася до Хари - по-рано тази година той се оказа изненадан, която забеляза, че в официалните документи по делото му срещи Daily Mirror за незаконно събиране на лична информация, е записан като негово кралско височество принц Хенри Чарлз Албърт Дейвид - име, което той вече не е упълномощен да използва. Тогава адвокатите на Хари посочиха, че в съдебните книжа е прието да се използват пълните имена. 

До този момент, в който уебсайтът на двореца не направи актуализация:  „Херцогът на Съсекс е пети по ред за наследяване на трона и най-малкият син на краля и Даяна, принцесата на Уелс. Той е служил десет години във въоръжените сили, като напуска оперативните си задължения през 2015 г. През годините на служба той е провел две операции в Афганистан с британската армия. Както беше обявено през януари, херцогът и херцогинята се оттеглиха като старши членове на кралското семейство. Те са разделени между Обединеното кралство и Северна Америка, продължавайки да спазват дълга си към краля и Британската общност“, се казва в новото представяна на Хари.