0

А ктрисата Параскева Джукелова си уши сак от старите дънки, разкри самата тя.

Звездата от актуалния сериал на БНТ „Вина“ показа в социалните мрежи своето ръчно произведено бижу. 

Болки

„Ураа! Направих го! Уших този сак от стари дънки! Хваля се, защото съм доволна от резултата! Отне ми 4-5 дена, няколко стари дънкови панталона, доста убождания, болки в пръстите на ръцете (някои части трябваше да ги шия на ръка, защото шевната ми машина отказа да се занимава с няколко пласта твърди материи), шивашки хаос из къщата и абсолютно неглижиране на родните и световните проблеми! "Луд умора няма", е казал народът. Твърде много дрехи изхвърляме. Из интернет има страхотни идеи за хора със сръчни ръце и желание. Много обичам да започвам... и твърде често се отказвам по средата. Губя интерес. Затова днес е голям ден за мен - една завършена работа“, похвали се примата на Народния театър „Иван Вазов“.

Обущар

Пред „Телеграф“ Параскева Джукелова издаде, че е видяла видео в нета на азиатка, която показва как се правят чанти и сакове от дънкови одежди. „От години си кътам разни панталони и не ги изхвърлям, защото все си мисля, че нещо може да стане от тях. Сложно става. Най-голямата борба е с разпарянето на коланите, тъй като са доста здраво зашити. Това ми отне най-много време. Лесно можех да отида на обущар за най-твърдите, но реших, че сама ще се справя на ръка. Даже в един момент се разкрещях на машината и дъщеря ми Калина дойде да ме пита какво става“, разказва талантливата актриса. Тя е известна в гилдията, че умело майстори с ръцете си различни модели дрехи и одеяла. „Имам доста оплетени неща, които имат нужда от довършване – да им се сложи подплата, дръжки“, добави звездата.

Сок

Тв зрителите в момента я гледат като съпруга на Михаил Билалов в сериала „Вина“, чийто режисьор е бащата на дъщеря й Виктор Божинов. В последния епизод стана ясно, че героинята е изчезнала, след като мъжът й я покани на обяд в ресторант по случай 30-годишнината от сватбата им и я остави сама през цялото време, докато той говори по телефона пред заведението. „Нямам право да издавам какво следва по сюжета, но със сигурност ще е интересно. Не бях ходила отдавна в този край – Мелник-Сандански, и ми беше много приятно. Благодарение на сериала преоткрих виното, тъй като през годините съм употребявала други питиета“, сподели още пред „Телеграф“ Параскева Джукелова. Тя издаде, че за сцените, в които на екрана пие вино, всъщност в чашата й е имало сок, но храната е била истинска. „Много хубави отзиви има за „Вина“! Даже ми писа една дама, която дори не ми е приятел във Фейсбук - тя изучава винарство и доста ласкаво се изрази“, допълни Паци.