0

В петъчната вечер българските зрители бяха свидетели на изключителния финал на най-гледаното риалити тази есен – петия сезон на „Игри на волята“. Битката между тримата финалисти завърши с безапелационната победа на Иван Рълев – един от основните фаворити за титлата през целия сезон.

Зъботехникът от гр. Симитли завоюва убедително първото място на най-екстремния телевизионен формат в България и попадна в елитния клуб на шампионите, получавайки мечтания чек за 100 000 лв. Срещу него на Арената се изправиха компютърният гений Момчил Василев, който завърши втори, и милионерът Мартин Николов - Елвиса, който се класира на трето място. Така Рълев се оказа последният оцелял от първото изцяло мъжко племе в историята на “Игри на волята” - Гладиаторите.

Според официалните пийпълметрични данни, сред аудиторията на възраст 18-49 години, последният епизод от петия сезон на „Игри на волята“ е гледан от почти половината от всички телевизионни зрители. С този резултат NOVA побеждава в съревнованието за зрителско внимание, като и този път го прави с разлика – втората телевизия в класацията е с три пъти по-нисък резултат по същото време.

Аналогичен е резултатът на финалния епизод на петия сезон на „Игри на волята“ и при аудиторията в активна възраст 18-59 години – 45,2% за NOVA срещу 15,5% за втората телевизия в класацията.

Резултатите от финалния епизод не са изненада – още в началото на септември беше отчетена рекордна гледаемост на първите епизоди, а през цялата есен телевизионното предаване остана най-гледаното в страната. NOVA за първи път излъчи по 6 епизода седмично на риалити формата, оставяйки конкуренцията далеч назад. Закономерно, петият сезон на „Игри на волята“ е регистриран и като най-гледаният в историята на предаването.

Кастингът за сезон 6 на “Игри на волята” вече е отворен. Всички желаещи могат да се запишат на платформата на екстремното риалити. Част от участниците вече са известни, след като спечелиха кастинг битките си на Арената на най-вълнуващия формат.